eur:
395.36
usd:
366.39
bux:
65488.85
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Elképesztő rendőri jelenlét a Jobbik tüntetésén az ATV szerint

Elképesztő rendőri jelenlét a Jobbik tüntetésén az ATV szerint

Péntek estére fáklyás felvonulást hirdetett meg a Jobbik a Fidesz Lendvay utcai székházához. Az ATV szerint ezer demonstráló jelent meg a rendezvényen.

"Elképesztő rendőri jelenlét a Jobbik tüntetésén" - közölte az ATV tudósításában.

A helyszíni bejelentkezés szerint ezer demonstráló jelent meg a rendezvényen, több utcát lezártak.

A 24.hu szerint is "eszméletlen mennyiségű készenlétis és rohamrendőr biztosította az eseményt, ami arra utalt, keményebb demonstrációra készültek a hatóságok".

A lap tudósítója arról számolt be, hogy 1500 demonstráló lehetett a helyszínen.

A környező utcák is tele voltak rendőrautókkal, mintegy kétszer annyi rendőr volt eleinte, mint tüntető - írják.

Sok volt az igazoltatás is. A környéken aktivisták csekkeket is osztogattak, amiken be lehet fizetni némi támogatást a Jobbiknak.

A beszédek közben a tömeg azt skandálta, hogy az ÁSZ-vezető Domokos László mondjon le, Orbán Viktor pedig takarodjon. A legviccesebb skandálás azonban – ismerve a Jobbik körüli, korábbi orosz befolyásról szóló pletykákat – a „nem leszünk Moszkva” volt. Politikusok mellett civil aktivisták is beszédet mondtak - írja a 24.hu.

Vona Gábor pártelnök arról beszélt, mindenkinek a félelmet kell leküzdeni, amire jött is a tömeg válasza: „Nem félünk!” Mindenkinek megköszönte, aki pénzt adott, friss adatai szerint 35 millió forint gyűlt össze. Kiderült, Vonát nem zavarja, hogy a végére olyanok gyűltek össze, akik sokféleképp gondolkoznak, mert van valami, ami miatt itt vannak. A legnagyobb közös osztó szerinte a magyarság és a szabadság szeretete.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×