Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újabb népszavazás jöhet

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jóváhagyta a 3-as metró teljes akadálymentesítésére vonatkozó népszavazási kezdeményezést a Fővárosi Választási Bizottság, amelyet a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s tagja, Horváth Csaba magánszemélyként nyújtott be.

A budapestiek megnyerték az első csatát – mondta sajtótájékoztatóján Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője. Hozzátette, ez önmagában győzelem, de nem lett volna szabad idáig eljutni.

„A kötelezettségünk, hogy mégiscsak elhárítsunk a problémának az alapját, az akadálymentesítésnek meg kell történnie. Nem fordulhat elő, hogy a város egyik legfontosabb közlekedési útvonalát ne használhassa mindenki egyenrangúan” - emelte ki.

A szocialista politikus szerint az akadálymentesítés nem pénz, hanem civilizációs kérdés. Úgy véli, hogy Tarlós István főpolgármester inkább a kormány, mint a budapesti lakosok mellé állt.

A kormány megtagadta azt a 20 milliárd forintot, ami az akadálymentesítéshez kell, Tarlós István főpolgármester pedig asszisztál a döntéshez - jelentette ki. 

A népszavazáshoz 138 ezer érvényes aláírást kell gyűjteni.

Horváth Csaba szerint a demokratikus ellenzék pártjainak közösen kell képviselniük a budapestieket. 

Reményét fejezte ki, hogy néhány napon belül minden ellenzéki demokratikus párt, politikai erő vagy civil szervezet csatlakozik majd az aláírásgyűjtéshez.

A Párbeszéd és az Együtt már megerősítette a csatlakozását.