eur:
392.82
usd:
367.86
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Fontos kérdésben dönt ma a kormány

Sürgős kormányzati intézkedést kérnek az egészségügyi érdekvédők, hogy megőrizzék a még 2016. szeptember 20-án aláírt ágazati bérmegállapodás értékeit - írja a Magyar Idők.

A Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete vezetésével az ágazati szakmai és érdekvédelmi szervezetek és az egészségügyi államtitkárság között hónapok óta folynak a tárgyalások arról, milyen lépéseket kell, illetve lehet tenni annak ellensúlyozására, hogy az idén januárban meglépett, illetve a jövő januárban esedékes általános minimálbér-, illetve garantáltbérminimum-emelés miatt az egészségügyi jövedelmek már alig tükrözik a 2016-os ágazati bérmegállapodással elért eredményeket.

Cser Ágnes, az MSZ EDDSZ elnöke kedden megismételte: azt követelik, hogy minden egészségügyi dolgozó még karácsony előtt egy teljes havi bért kapjon, valamint hogy a jövő novemberre előirányzott szakdolgozói béremelést januárra hozzák előre. A Magyar Idők úgy tudja, az utóbbi kérésre a kormány nyitott, az egyszeri bérjuttatás annak forrásigénye miatt még kérdéses.

A mai kormányülésre készült előterjesztés a lap információi szerint három verziót tartalmaz: az ápolók, orvosok, asszisztensek két-, három- vagy négyheti alapbérüknek megfelelő összeget kaphatnak még karácsony előtt. Az érdekvédők által követelt egyhavi juttatás teljes összege sem éri el a 30 milliárd forintot, amiből érvelésük szerint 21 milliárd már rendelkezésre áll, tekintettel arra, hogy összességében ennyi pénz maradt a kórházaknál a szociális hozzájárulás ez évi 5 százalékos csökkentésével - írja a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×