eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Elképesztő helyzetbe kerültek a veronai áldozatok hozzátartozói

Elképesztő helyzetbe kerültek a veronai áldozatok hozzátartozói

A veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozói közül néhányan elkeseredettségükben a külföldre költözést fontolgatják.Szerintük a magyar hatóságok nem tesznek semmit, viszont a magyar büntető törvénykönyv szerint a bűncselekmény helyszínén kell megindítani a peres eljárást.

Többen a külföldre költözést tervezgetik a veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozói közül, mert úgy érzik, itthon egyedül hagyták őket: ahogy mondták, senki nem akarja igazán kideríteni az igazságot a tragédiával kapcsolatban.

Az áldozatok rokonai közül többen a napokban tértek vissza Olaszországból, ügyvéddel egyeztettek, és átnézték a kinti nyomozás iratait - írja a blikk.hu.

A magyar hatóságok nem tesznek semmit, állítólag újabb információkra várnak az olasz kollégáktól – panaszkodott az egyik hozzátartozó. Az olaszok viszont azt várják, hogy mikor indul meg itthon is a büntetőeljárás. Kint ugyanis csak a konkrét balesetről, illetve a kártérítésről tárgyalhatnak, az üzemeltető cég felelősségének megállapítása az itthoni bíróság dolga - nyilatkozta az egyik családtag. 

Mélységesen csalódtunk, én és a többi hozzátartozó is. Többen a külföldre költözést tervezzük! - mondják.

Az olasz rendőrség már már­cius 31-én vádemelési javaslattal lezárta a nyomozást.

A gyászoló hozzátartozók olasz ügyvédet fogadtak. Úgy tudják, a kinti ügyészség még idén decemberben elindítja az ügyben a büntetőeljárást.

A magyar büntető törvénykönyv szerint a bűncselekmény helyszínén kell megindítani a peres eljárást, hiszen az összes bizonyíték és szakértői vélemény könnyebben elérhető a helyszínről – mondta a lapnak dr. Kamarás Péter jogi szakértő.

Keresték a rendőrséget, de a lap még nem kapott választ.

A Szinyei Merse Gimnázium diákjait Franciaországból hazafelé szállító busz 2017. január 20-án nem sokkal éjfél után balesetet szenvedett Verona közelében az A4-es autópályán. Letért az útról, és fékezés nélkül a sztráda egyik felüljárója pillérjének csapódott, majd kigyulladt. Ötvennégyen utaztak a fedélzeten, többségük 14 és 18 év közötti diák. Heten azonnal meghaltak: ők a busz elejében ültek, tízen pedig később, a kórházban veszítették életüket.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×