eur:
394.25
usd:
365.1
bux:
65463.87
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kövér László: a Fidesz parlamenti képviselőinek sorsa januárban dől el

Kövér László: a Fidesz parlamenti képviselőinek sorsa januárban dől el

A Fidesz választmánya január 16-án hoz döntést az egyéni választókerületek indulóiról, illetve az országos listáról - mondta az Országgyűlés elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az Országgyűlés elnöke szerint egyre kevésbé érdemiek a parlamenti szakmai viták, egyre inkább a politikai küzdelem dominálja a szakmai fórumokat is. Kövér László az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt, hogy a 2010 óta zajló átalakulás lezárult, a törvényhozás visszazökkent abba a kerékvágásba, amelyben korábban volt.

Hozzátette, hogy idén kevesebb törvényt nyújtottak be, mint 2009-ben. Elmondta, hogy az Országgyűlés tavaszi ülésszaka február elsején kezdődik. Ugyanakkor azt tartaná jónak, ha a parlament már nem ülésezne, mire a választási kampány elkezdődik.

Sem az egyéni választókerületi, sem pedig az országos listánál nem számít sok helyen változásra a tavaszi parlamenti választáson a Fidesz-KDNP jelöltek személyében a Fidesz országos választmányi elnöke.

Kövér László az InfoRádió Aréna című műsorában azt hangsúlyozta: a végleges kiválasztásról január 16-án hoz döntést a választmány, de főként azok a képviselők kapnak újra lehetőséget, akik az elmúlt ciklusban is mandátumot szereztek. 

A Jobbikra kirótt több száz milliós büntetést úgy értékelte: az ÁSZ nem mérlegelhet politikai alapon, soha nem tette ezt, és most sem járhat el így. Ha egy pártnál szabálytalanságokat talál, nincs más lehetősége, mint feltárni, közzétenni, a párt tudomására hozni. Ha a párt a rendelkezésre álló idő alatt nem tudja cáfolni amit felróttak, kénytelen a konzekvenciáit viselni.

Kövér László arról, hogy összefog-e a baloldal és bevonják-e a Jobbikot, azt mondta: az együttműködés folytatódik, de ez nem Solymáron kezdődött a hétvégi voksolás előtt, már működött Tapolcán, Veszprémben az időközi választásokon. Ő erre készül és erre próbálja felkészíti a választókat és a szimpatizánsokat is. Fontosnak tartotta, hogy a jó kormányzati intézkedésekkel is kampányoljanak, de egy jó kormányzati teljesítmény önmagában még nem elég. Arról is beszélni kell, mit tett az ellenfél amikor kormányon volt - mondta. A baloldalnak és az ellenzéknek kétségkívül nehezebb a dolga, mint a Fidesznek 1998 előtt - jegyezte meg, de tévesnek nevezte azt az utat, amit választottak, hogy megpróbálják letagadni az eredményeket. Ezek nem a kormány eredményei, az emberek tehetsége, szorgalma kellett hozzá - értékelt.

A házelnök arról is beszélt, szerinte bevált a rendszer, hogy a költségvetést már nagyon korán elfogadják. Ez jó lépés volt, lélektani szempontból is fontos a gazdasági szereplők számára, hiszen jó előre tudnak kalkulálni - összegzett. Alig volt olyan költségvetés korábban, amit ne kellett volna kiigazítani, volt olyan, amit át is kellett írni. Az elmúlt éveket azonban a stabilitás jellemzi - emelte ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×