Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Török Gábor nagy káoszt lát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz, ahogy négy évvel ezelőtt is, idén is megerősítette táborát – mondta Török Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában. A politikai elemző szerint az MSZP rosszabb helyzetben van, mint négy éve, de arról megoszlanak a vélemények, hogy ebből ki profitált.

Mindegyik közvélemény-kutató felmérése azt mutatja, hogy a Fidesz növelni tudta a támogatottságát ebben az évben – mondta Török Gábor politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában.

„Egyesek arra számítottak, hogy a Fidesz már nem tudja megismételni azt, amit 2013-ban, hogy a választás előtti évben komoly támogatottságnövekedést ér el, de ez nem bizonyult igaznak. A kormánypárt most nagyjából ott tart, ahol 2013 hasonló időszakában” - emelte ki. A politikai elemző szerint négy éve a rezsicsökkentés, most pedig a Soros-kampány erősítette meg a tábort, és

nincs vita abban, hogy 30 százalék fölötti a Fidesz támogatottsága.

Török Gábor szerint az ellenzéki oldal a problémásabb. Az biztos, hogy a Jobbik a második erő, messze van az elsőtől, de közel az azt követőkhöz. Vona Gábor pártjánál a kutatások többsége csökkenést mutat, és 9-10 százalékra mérik a teljes népességben.

Nagy káosz a többi párt esetében van – hangsúlyozta Török Gábor, aki szerint a kutatások azt mutatják, hogy az MSZP rosszabb helyzetben, mint négy éve. Hogy ebből ki profitált, arról megoszlanak a kutatások, van, amelyik szerint az LMP, másik szerint pedig a DK erősödött. Most a három párt adatai 5-7 százalékos sávban mozognak, változatos képet mutatva – tette hozzá.

A politikai elemző szerint ez a kép hasonlít a négy évvel ezelőttire, de van különbség is.

„A centrális erőtér módosított változatát látjuk, ami a Fidesznek még kedvezőbb.

Több párt van, és a bázisuk kisebb, így még kevésbé egyértelmű, hogy melyik erő mondhatja, hogy vezető szerepben van a baloldalon” - emelte ki.

Török Gábor szerint a torta újra felszeletelése zajlik, de azt nem tudjuk, hogy honnan hová vándorolnak a szavazók. Feltételezni lehet, hogy táboron belüli elmozdulásokat látunk, hiszen a bizonytalan, de kormányváltást akarók száma állandó – tette hozzá.