eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Péklapát-szerű okostelefon jöhet - lapszemle

A Magyar Idők azt írja, hogy a jövő heti kormányülésen születhet döntés az egészségügyi dolgozók karácsony előtti egyszeri bérjuttatásáról. A Magyar Nemzet szerint továbbra is heves szakmai viták zajlanak az elektromos autók töltésére használt áram extra adóztatásáról.

A Népszava és a hvg.hu Soros György véleménycikkét közli, amelyben a magyar származású amerikai üzletember az Orbán-kormány támadásaira reagál. A milliárdos figyelemelterelő, gyűlöletkeltő propagandakampánynak minősíti a nemzeti konzultációt és cáfolja, hogy muzulmán vallású bevándorlókkal akarja elárasztani Európát.

A Magyar Idők azt írja, hogy a jövő heti kormányülésen születhet döntés az egészségügyi dolgozók karácsony előtti egyszeri bérjuttatásáról. A szakdolgozók fizetése jó eséllyel már januártól emelkedhet a jövő november helyett - teszi hozzá a lap szerzője.

A Magyar Nemzet szerint továbbra is heves szakmai viták zajlanak a kormányzati berkekben, de még a nemzetgazdasági tárcán belül is az elektromos autók töltésére használt áram extra adóztatásáról. Szinte bizonyos, hogy a korábbi tervekkel ellentétben idén már nem születik meg a törvény az új áramadó bevezetéséről - tudta meg a lap.

A Portfolio oldalán az olvasható, hogy minden eddiginél nagyobb iPhone-t dobna piacra jövőre az Apple a péklapát-szerű okostelefonok szerelmeseinek. Japán értesülések szerint három új készülék jöhet és az egyik 6,3 colos lehet.

A Világgazdaság munkatársa a Tesco-Globál Áruházak Zrt. ügyvezető igazgatójával beszélt. Pártos Zsolt szerint a társasági adó és a munkáltatói járulék csökkentése is hozzájárult a bérmegállapodáshoz. A cégvezető kiemelte: a nyugdíjas-szövetkezetekkel is együttműködnek, hogy ne legyen létszámhiány.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×