eur:
395.93
usd:
366.9
bux:
65646.69
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Orbán Viktor bevitte az Echo TV-be a Soros-tervet

Az Európai Parlament megtámadta Magyarországot -- mondta Orbán Viktor az Echo Tévében a brüsszeli törvényhozás LIBE-bizottságában rendezett meghallgatás után. A miniszterelnök szerint a Soros-terv létezik: magával is vitte a stúdióba.

A szabadság kérdését érinti az Európai Unióban jelenleg folyó vita, amely arról szól, hogy mindenkinek kötelezően bevándorlóországgá kell-e alakulnia, vagy van szuverenitásuk a tagállamoknak, hogy nemet mondjanak erre a jövőre - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az Echo Tv csütörtök esti műsorában sugárzott interjúban.

Orbán Viktor az Echo Tv új stúdiójában felmutatott egy papírt és azt mondta, hogy az a Soros-terv.

„Itt van a kezemben, ez a Soros-terv. Ez létezik, ő közölte. Itt olvasható benne maga a szó is, a Soros-terv szót ő használja először, azt írja: itt van a hat pontból álló, átfogó terv.”

A miniszterelnök szerint Soros György beszállt a választási kampányba és azt akarja, hogy bevándorláspárti kormány alakuljon Magyarországon.

„Létre fognak hozni vidéki szervezési központokat, pártszerűen fognak működni, befolyásolni akarják a magyar emberek döntését. Azt szeretnék, ha olyan emberek alakíthatnának kormányt Magyarországon – talán el nem ítélhető módon mi egyszerűen Soros-politikusoknak tekintjük őket -, akik a bevándorlás kérdésében osztják Brüsszel és Soros György és gépezetének álláspontját. Magyarország azt mondja, mi tiszteletben tartjuk, hogy ilyen jövőt akartok magatoknak, lelketek rajta, kevert népességű országokat akartok, olyan városokat, mint Brüsszel vagy Köln vagy Bécs vagy Marseille, ez a ti dolgotok, ha ilyet akartok, legyen, de egyet kérünk, tartsátok tiszteletben, hogy mi egy másik jövőt akarunk magunk és a gyermekeink számára. Ha összekeveredünk tőlünk nagyon távoli kultúrából érkező emberekkel, akik alapvető kérdésekben mást gondolnak, mint mi, akkor abból nem egy szép élet lesz, hanem párhuzamos társadalmak lesznek. Importálni fogjuk a gyűlöletet, az antiszemitizmust be fogjuk hozni még Európába. A férfi-nő egyenjogúságról vallott nézeteinknek vége lesz, mert nem olyan világban fogunk élni, ahol ezeket az elveket tisztelnék. A vallásszabadságnak vége lesz. Ez a mi álláspontunk.”

Az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában rendezett meghallgatást kommentálva Orbán Viktor azt mondta, hogy az EP megtámadta Magyarországot. Az egyetem, az álcivilek ügye és a kvóta kérdése is Soros Györgyhöz, ő pedig a bevándorláshoz vezet - fogalmazott a kormányfő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×