eur:
393.82
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nagyon rossz hírek érkeztek hétvége előtt

Nagyon rossz hírek érkeztek hétvége előtt

Kiterjedt ködmező és jelentős csapadék miatt figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Dunántúlon havazás is várható.

Szombaton borult lesz az ég. Sokfelé várható csapadék: zömében eső, de a Dunántúlon, az Északi-középhegység térségében, majd hajnaltól a Duna-Tisza-közén is havas eső, havazás válthatja fel az esőt. Hajnaltól az északnyugati országrészben már kevesebb helyen eshet. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik. A hőmérséklet késő este 1 és 8 fok között alakul. Hajnalra -1 és +5 fok közé hűl le a levegő, a Tiszántúlon lesz a legenyhébb az idő.

Délután többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, csak a Nyugat-Dunántúlon lehet estétől vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet. Északnyugat felől lassan megszűnik a csapadék, de a keleti országrészben még este is sokfelé várható havas eső, havazás. A Tiszántúlon késő délutántól vált át esőről a halmazállapot. Az északnyugati, északi szelet erős, a Dunántúlon és estétől északkeleten viharos lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +5 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz a legenyhébb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű, a keleti megyékben a reggeli órákban áll be a maximum.

Vasárnap reggelre keleten is megszűnik a havazás, többnyire napos idő valószínű, estére növekszik meg nyugat felől a felhőzet. Késő este vegyes halmazállapotú csapadék lehet, főként az ország északi felén. A szél délire fordul, erős, északnyugaton viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul, de délnyugaton kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között alakul. – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Figyelmeztető előrejelzés szombat éjfélig

A kiterjedt ködmező az északkeleti országrészbe szorul pénteken napközben vissza, de délután arrafelé is javulhatnak valamelyest a látási viszonyok. Pénteken a Dunántúl középső és délnyugati megyéiben, holnap pedig a Tiszántúlon hullhat területi átlagban is jelentős, 15-20 mm-t meghaladó mennyiségű csapadék.

Péntek este a Dunántúlon előbb a hegyekben, majd másutt is az eső fokozatosan havazásba vált át. Szombat délelőttig a dunántúli hegyekben szinte mindenütt, Veszprém megyében az alacsonyabban fekvő vidékeken is kialakulhat több centis hóréteg, majd megszűnik a csapadék. A Dunától keletre síkvidéken a váltás inkább csak a szombat délutáni, esti órákban következik be, és a Tiszántúlon ezután pár centis vizes hótakaró alakulhat ki.

Az Északi-középhegységben - különösen annak keleti felén - viszont a szombati nap nagy részében havazni fog, és 5 cm-t akár jóval meghaladó mennyiség is lehullhat.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×