eur:
394.18
usd:
368.02
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Néhány éven belül már tömegessé is válik a párbeszéd a gépjárművek között – hetilapszemle

Néhány éven belül már tömegessé is válik a párbeszéd a gépjárművek között – hetilapszemle

A Figyelő Maróth Miklós orientalistával beszélgetett a nyílt társadalomról, valamint a Közel-Kelet és a Nyugat kapcsolatáról. A HVG cikke szerint tízből nyolc baleset nem történne meg, ha az autók kommunikálnának egymással. Blaskó Péter a Heti Válasznak nyilatkozott a nyugatról érkező gondolatáramlatokról és a Nemzeti Színház főigazgatói posztjáról.

A Figyelő Maróth Miklós orientalistával közölt interjút. Az akadémikus szerint létezik egy konzisztens, írásban is fellelhető elképzelés az úgynevezett nyílt társadalomról, amely szemmel láthatóan folyamatosan terítéken van az európai politikában. A tudós arról is beszélt a lapnak, hogy addig nem lesz béke a Közel-Keleten, amíg a Nyugat folyton beavatkozik.

A HVG arról ír, hogy tízből nyolc baleset nem történne meg, ha az autók kommunikálnának egymással. Néhány éven belül már tömegessé is válik a párbeszéd, csak még azt nem tudni, hogy a társalgás Wi-Fi-s vagy telefonalapú lesz-e. A szakemberek szerint a balesetek számát leginkább akkor lehetne csökkenteni, ha a párbeszédbe a forgalom passzív elemei, magyarán a közlekedési lámpák vagy az utak is bekapcsolódnának.

A Heti Válasz riportere Blaskó Péterrel beszélgetett. A Prima-díjas színművész veszélyesnek tartja a hagyományos értékeket bomlasztó nyugati gondolatáramlatokat, és azt is elmondja, hogy miért nem várható nagy küzdelem a Nemzeti Színház főigazgatói székéért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×