eur:
395.62
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Lasszóval kell fogni a munkavállalókat a közszférában - lapszemle

A Magyar Idők arról ír, másodszor is vádemelési javaslattal fejezte be a rendőrség a nyomozást az Orsszággyűlés jobbikos alelnöke, Sneider Tamás fiai ellen.

A Magyar Idők arról ír, másodszor is vádemelési javaslattal fejezte be a rendőrség a nyomozást az Országgyűlés jobbikos alelnöke, Sneider Tamás fiai ellen. A gyanú szerint a két fiú társaival 2015 márciusában a Betyársereg tagjaiként Heves megyében erőszakosan léptek fel roma családok ellen. Az első eljárást az egri ügyészség bizonyítottság hiányában szüntette meg.

A Magyar Nemzet cikke szerint lasszóval kell állami dolgozót fogni, csak a Miniszterelnökségnél nincs gond, legalább háromezer üres állás van a közszférában. A kormányportálon 2014 júniusától mostanáig 766 pályázatot hirdettek meg, főleg a Nemzetgazdasági Minisztérium keres állandó új kollégákat, 247 pozícióra várták a jelentkezőket.

A Világgazdaság Deutsch Tamással közöl interjút. A Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos azt mondta, reális célkitűzés, hogy a magyar polgárok 85 százaléka rendszeres internetfelhasználóvá váljon 2019-re. Azt mondta, az infrastruktúra fejlettsége alapján – a mobilintenet lefedettsége és sebessége szerint – a világ harmadik-negyedik legfejlettebb hálózata működik Magyarországon már három éve.

A Világgazdaság arról ír, egy évtizeden belül megháromszorozza repülőgépeinek a számát a Wizz Air, és ugyanilyen arányban nő dolgozóinak a száma is, évente pedig 100 millió utast fognak szállítani. Erről Váradi József, a cég vezérigazgatója beszélt a lapnak adott interjúban.

A Magyar Idők arról ír, több pénzt költhetnek a magyarok, emiatt megváltoztak a vásárlási szokásaik: már nem az árengedmény nagysága, hanem a termékek minősége, az élményszerű szolgáltatások motiválják a választást. Az elmúlt két évben megduplázódott az átlagos kosárérték a szolgáltatásokra épülő közösségi vásárlásban Magyarországon – mondta lapnak Kaprinay Zoltán, az internetes kedvezménypiac 90 százalékát lefedő Bónusz Brigád társtulajdonosa.

A Magyar Nemzet cikke szerint a Rosznyefty nem érdeklődik a teljes INA iránt, csak a horvát cég két finomítójának megvásárlásán gondolkodik, amennyiben azok egyáltalán megmaradnak. Erről a lap olajtársasághoz közeli forrása beszélt jelezve, az orsz cég nem jelentkezne, ha a nemzeti olajtársaságban a zágrábi kormány a Mol helyére új stratégiai partnert keresne.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×