eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Megszólalt az életeket mentő tatabányai buszsofőr

Megszólalt az életeket mentő tatabányai buszsofőr

Egy tömött busz utasait mentette meg, sőt még a jármű oltását is megkezdte.

Kigyulladt egy autóbusz motortere és hátsó része Tatabányán, a Dózsa György úton még csütörtök reggel. A tűz oltását maga a sofőr kezdte meg, azonnal megállt, a csúcsidőben az autóbuszon tartózkodó 60-70 utast biztonságban leszállította a járműről, majd a busz poroltó készülékeivel megpróbálta eloltani a tüzet. A motortér teljesen, az utastér részben kiégett, az anyagi kár jelentős.

"Pont megálltam egy piros lámpánál, mikor az egyik utas hátulról kiabált, hogy ég a busz! A tükörből láttam a füstöt, és azonnal félreálltam a szélső sávba, utasítottam az utasokat, hogy szálljanak le. Nem volt pánik, csodálatosan, szervezetten leszálltak. Aztán tettem, amit kellett" – mondta a Kisalföldnek Klock Márton. Áramtalanította a buszt, és az egyik utasnak szólt, hogy hívja a tűzoltókat.

"Nem nyitottam ki a motorháztetőt, mert köztudott, hogy akkor jobban ég a tűz, hanem megpróbáltam a kis réseken át lefojtani a tüzet az egyik poroltóval" – mesélte a sofőr, akinek a füstben vissza kellett mennie a másik poroltóért is.

"Akkor egy kicsit beslukkoltam a füstöt, a kórházban azt mondták, megmarta a légutamat" – mondta, de más baja nem történt, oxigént kapott, majd hazaengedték az intézményből.

Klock Mártont hősként ünnepli Tatabánya, de a fiatalember nem érti, mi az oka ennek a felhajtásnak: "Nem vagyok én hős, kigyulladt a buszom, és tettem a dolgomat. Nem csináltam semmi különöset."

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×