eur:
394.31
usd:
369.91
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Évek óta nem látott hideget hozhat az idei tél

Évek óta nem látott hideget hozhat az idei tél

Hét éve nem volt olyan alacsony átlaghőmérséklet, mint amilyenre decemberben lehet számítani.

A hónap eleje az átlagosnál jóval hidegebb lesz Európában, és csak azután áll be a szokásos téli hőmérséklet - figyelmeztettek a Bloombergnek nyilatkozó meteorológusok. December lehet az átlaghőmérséklet alapján 2010 óta a leghidegebb hónap, aminek az az oka, hogy az Izland és Oroszország észak-nyugati része fölötti magas nyomású levegő csatornaként vezeti a sarkvidéki hideget a kontinens felé.

A hideg már a nyakunkon van: a hétvégén Németországban fagypont közelébe eshet hőmérséklet, miközben a tízéves átlag 3,4 Celsius-fok. Csehországban fagypont alatti hőmérsékletekre kell számítani, a hétvégén Magyarországra 2  és 0 fokos maximumokat jelez előre a meteorológia.

A leghidegebbre Norvégiában és Dél-Nyugat-Európában kell készülni.

A cikk hozzáteszi, hogy valószínűleg nem lesz gond Európában a fűtéshez szükséges földgáz mennyiségével, mert a készletek az átlagos szint fölött állnak. Arra azért felhívják a figyelmet, hogy Kínában gázhiány várható télen, ami hatással lehet az európai gázpiacra is.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×