eur:
394.36
usd:
370.48
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Soros György megszólalt: szerinte a mostani rendszer elnyomóbb az orosz megszállásnál

Soros György megszólalt: szerinte a mostani rendszer elnyomóbb az orosz megszállásnál

A mostani rendszer elnyomóbb az orosz megszállásnál, és Orbán Viktor el akarja távolítani őket - mondta Soros György, akinek alapítványa három újabb, vele készült videót tett közzé. A magyar miniszterelnök arról beszélt péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, hogy a Soros-féle hálózat benevezett a magyar választási kampányba.

Az első felvételen többek között arról beszélt, hogy a gyerekkorának tapasztalatai vezették arra, hogy miután meggazdagodott, egy alapítványt hozzon létre.

Ez 1984-ben kezdett működni, és Soros György második mostani videója szerint "jobban tudtak együttműködni minden kormánnyal, mint a mostanival". Példákat sorolt támogatói tevékenységükből (például egymillió dolláros támogatás a vörösiszap-katasztrófa után, iskolatej-akció stb.), és szeretné, ha a tevékenységüket jobban megismernék Magyarországon.

A harmadik felvételen arról beszél, hogy Orbán Viktor "nagyon megváltozott", mert annak idején ő volt az egyike azoknak, akik segítették a demokrácia létrejöttét, de mostanra "átalakította a demokráciát egy demokrataellenes rendszerré, és maffiarendszert teremtett, amelyikben kihasználják a vezető pozíciójukat, hogy uralmon tartsák magukat és személyesen meggazdagodjanak". Hozzátette: "ez teljesen az ellentéte annak, amit mi akartunk elősegíteni". Emiatt nem személyes, hanem elvi ellentétek vannak köztük, amelyeket nem lehet áthidalni - mondta a videóban.

Úgy látja, hogy a magyar miniszterelnök el akarja őket távolítani Magyarországról, "ki akar minket irtani".

Végül kifejtette: az ő megítélése szerint a mostani rendszer jobban elnyomja az embereket, mint az orosz megszállás alatt. "Ott sikeresebben tudtuk támogatni a társadalmat ahhoz, hogy információt és segítséget kapjanak."

A magyar miniszterelnök arról beszélt péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, hogy a Soros-féle hálózat benevezett a magyar választási kampányba. Úgy fogalmazott: a Soros-hálózat pártszerűen működik, el akarja mozdítani és meg akarja gyengíteni azokat a kormányokat, amelyek a muszlimok betelepítésével szemben fellépnek. Soros György szerinte az Európai Parlamentben (EP) már átvitte az elképzelését, ahonnan megindult a nyomás az Európai Tanács irányába. Teljes cikkünket itt olvashatják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum látszólag a mai nap is kitarthat, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és a határidős indexek állása alapján Európában is pozitív nyitás jöhet. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×