eur:
394.28
usd:
370.41
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Különös vevőkör vásárol fel budapesti lakásokat

Különös vevőkör vásárol fel budapesti lakásokat

Az elmúlt évhez képest 40 százalékkal nőtt a magyarországi lakásokat célzó, Kínából érkező kereslet az ingatlan.com legfrissebb elemzése szerint.

A kínai vevőjelöltek (az elemzésben a külföldi országokból érkező megkereséseket vette számba, ehhez adódnak az itt élő kínaiak vásárlásai) elsősorban a II. és III. kerületben lévő 54-80 millió forintért, valamint a XIV., XVI. és XVII. kerületben lévő, 47-69 millió forint közötti áron hirdetett lakóingatlanokat keresik.

„A fókuszkerületek közé tartozik Budán a II. és a III. kerület, ezekben a városrészekben a Kínából érdeklődők leginkább a 54-80 millióért kínált ingatlanokat keresik. A pesti oldalon a XIV., XVI. és XVII. kerület 47 és 69 millió forint közötti lakásai, házai a legnépszerűbbek a körükben” - mondta a 444.hu cikke szerint Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. 

A befektetési cél miatt a belvárosi kerületek közül az V. és VI. kerület is a népszerűbb városrészek közé tartozik: itt tipikusan 78, illetve 42 millió forint értékű ingatlanok iránt érdeklődnek Kínából.

Az idén 18 százalékkal nőtt a magyar lakások iránti külföldi kereslet,

a legtöbb érdeklődés Németországból, Ausztriából és az Egyesült Királyságból jött.

Balogh László elmondta, hogy az európai országokból érkező kereslet egy része befektetési célú, mert a magyarországi lakóingatlanok a 2014-ben elindult áremelkedés ellenére is relatív olcsónak számítanak nemzetközi és régiós összevetésben is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×