eur:
393.92
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Csaknem 55 milliárd forintot fordíthatnak a kórházak adósságaik rendezésére - a nap hírei

A Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozata kitüntetést vehette át az államfőtől a Richter Gedeon Nyrt. igazgatóságának elnöke. Meghalt az a boszniai horvát tábornok, aki mérget ivott a hágai törvényszék ítélethirdetésén.

A Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozta a Richter Gedeon Nyrt. igazgatósága elnökének Áder János köztársasági elnök. Bogsch Erik Széchenyi-díjas vegyészmérnök 25 évig állt vezérigazgatóként a gyógyszergyár élén. Az ünnepségen a legfontosabb jövőbeni feladatnak az innovációt nevezte a központi idegrendszeri kutatás, a nőgyógyászati termékek valamint a biotechnológia területén.

A kórházak adósságának rendezésére 54,6 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár. Ónodi-Szűcs Zoltán közölte: a pénzből nem csak a 30 napon túl lejárt adósság rendezhető. Hangsúlyozta, hogy a kórházi adósságok mértéke folyamatosan csökkent az elmúlt években. Az intézményeknek lehetőségük lesz beruházást támogató pályázatokat is benyújtani.

Parragh László szerint a versenyképességet és a hatékonyságot kell javítani ahhoz, hogy a magyar gazdaság tovább tudjon növekedni. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy szervezésben és technológiában is javulniuk kell a vállalkozásoknak. Elmondta, hogy a kamara felmérése szerint Magyarország évente egy százalékos GDP-növekedést veszít el azzal, hogy sokan külföldre mennek dolgozni.

Megkezdi a sztrájksorozat előkészítését a szakszervezet, miután nem született megállapodás köztisztviselői bérek emeléséről. Boros Péterné, a Magyar Közalkalmazottak, Köztisztviselők és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezetének elnöke elmondta, hogy az közszolgálati érdekegyeztető tanács ülésén kiderült: a kormányzatnak nem áll szándékában a bérfejlesztés. Úgy vélte, hogy a szakemberhiány a demokrácia alapintézményeit veszélyezteti, egyes településeken nem biztosítottak a választások személyi feltételei.

Karácsonyig plusz egy havi bér kifizetését, és a jövő év novemberében esedékes szakdolgozói bérfejlesztés januárra történő előrehozatalát követeli az Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete. Cser Ágnes elnök elmondta azt is, hogy a kormánnyal folytatott sztrájktárgyalások folyamán továbbra is ragaszkodnak az egészségügyben műszaki-gazdasági területen foglalkoztatottak bérfejlesztéséhez. Azt is követelik, hogy külön kollektív szerződés szülessen a védőnőkre és a mentődolgozókra vonatkozóan.

Felfüggeszti a tartós számlatartozások miatti kikapcsolásokat lakossági ügyfeleinél az E.ON csoport az ünnepi időszakban. December 15-től 2018. január 7-ig tart az önkéntes kikapcsolási moratórium a 63 napot meghaladó tartozásokkal érintett fogyasztóknál. Tegnap (kedd) a Nemzeti Közművek is bejelentette a kikapcsolási moratóriumot, szintén január 7-ig. A nemzeti közművek a pénteken (12.01.) induló Mikulásgyárat is segíti, emellett ajándékgyűjtéssel és ételosztással is támogatja a rászorulókat.

A kórházban meghalt Slobodan Praljak volt boszniai horvát tábornok, miután mérget ivott a hágai Nemzetközi Törvényszék délelőtti (ser) ítélethirdetésén - erősítette meg az egykori Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló bíróság. A testület, megerősítve az első fokú ítéletet, 6 volt boszniai horvát vezetőt mondott ki bűnösnek a muszlimok elleni etnikai tisztogatásban. A törvényszék emellett megállapította Horvátország akkori vezetőinek felelősségét is.

Törvényes lehetőséget kell teremteni az Európai Unióba irányuló bevándorlásra az Európai Bizottság elnöke szerint. Jean-Claude Juncker egy interjúban arról beszélt, hogy Európának nyilvánvalóan szüksége lesz bevándorlásra a következő évtizedekben, ezért legális útvonalakat kell teremteni mindazok számára, akik akarnak és képesek jönni. Elmondta azt is, hogy a bizottság már 2001-ben javasolta az uniós külső határok védelmét szolgáló rendszer felépítését, de akkor a tagállamok ezt elutasították.

Címlapról ajánljuk
Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×