eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A délelőttöt kell túlélni valahogy, itt a lista, merre ne is induljon el!

Ma délelőtt is nagy dugókra kell számítani a városban a külföldi delegációk közlekedése miatt. Jó hír viszont, hogy adventkor jár majd a metró.

Ma sem érdemes a város belsejében kocsiba ülni, vagy legalábbis gyors célba érésre számítani – ez derül ki Kardos Zoltánnak, a BKK Info munkatársának szavaiból.

"A szerdai nap délelőttje lesz nagyon nehéz; a Budai Vár-Andrássy út-Hősök tere közötti útvonalak lesznek lezárva. A delegációk 11-12 óra körül hagyják el a belvárost a repülőtér felé."

A lezárások érintik a közösségi közlekedést is, 9 és 11 óra között az 1-es metró közlekedése ismét szünetel, a belváros felé utazóknak az 5-ös buszra, a Podmaniczky utcában közlekedő 105-ös buszra vagy a 70-es trolibuszra érdemes felszállni.

Módosul a 9-es, a 15-ös, a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös, a 115-ös és a 230-as busz, továbbá a 75-ös és a 79-es trolibusz útvonala is.

11 és 12 óra közötti nagyjából 30 percre korlátozzák a repülőtérre vezető útszakaszok forgalmát, ezért a 100E és a 200E járat sem tudja megközelíteni a repülőteret.

Jó hír viszont, hogy az adventi vasárnapokon napközben és az év végi ünnepek idején Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik az M3-as metró – vagyis nem lesz hétvégi buszos pótlás a teljes vonalon. Erről az InfoRádióban először a hónap elején beszélt Bolla Tibort, a BKV elnök-vezérigazgatója.

"Bizonyos napokon visszaállítjuk a forgalmat. Nem lehet semmilyen anyag a síneken, jó állapotban kell lennie a rendszernek."

Bronz-, ezüst- és aranyvasárnap reggel 8 óra és 20:30 között, valamint az év végén és a jövő év első napjaiban a teljes üzemidőben szünetel tehát a metróvonal-felújítás miatti hétvégi teljes vonalas pótlás. A Lehel tértől Újpest felé azonban ezeken a napokon is pótlóbusszal lehet utazni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×