eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Erősíteni kell a digitális immunrendszert - lapszemle

A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy hosszú idő után bővülhet a véradók köre. A Magyar Idők arról ír, hogy több pulyka- és csirkehús fogy.

Erős digitális immunrendszer kell – írja a Magyar Idők. Az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár a lapnak azt mondta, hogy a digitális világ – ahova egyre fiatalabb korosztályok lépnek be – hatalmas lehetőségeket rejt, ugyanakkor bővül a lehetséges veszélyek tárháza is, például adatlopások, online zaklatások formájában. Illés Boglárka szerint útmutatást kell adni a szülőknek, hogyan védhetik meg gyermeküket.

A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy hosszú idő után bővülhet a véradók köre, miután már lehetnek önkéntes véradók a hemokromatózisos betegek, akiknek a szervezetében fokozott vasfelszívódás miatt a vastartalom a normális szint fölé emelkedik. Az Országos Vérellátó Szolgálat szeptember 25-én döntött a hemokromatózisban szenvedő véradók alkalmasságának kedvezőbb elbírálásáról.

A Portfolio arról közöl összeállítást, hogy tavaly tovább csökkent a postai szolgáltatóhelyek száma Magyarországon, az év végén tizeneggyel kevesebb postát tartott számon a KSH, mint egy évvel korábban. A forgalom is csökkent a legfontosabb szolgáltatások területén: a levél, a csomag, az utalvány és a csekk esetében is gyengébb éve volt a postának 2016-ban.

A Napi.hu cikke szerint hatalmas változás előtt áll az autóipar, amely főleg a hálózatba kapcsolt eszközök rohamos fejlődésének köszönhető. Egyes becslések szerint a szoftverfejlesztő és szolgáltató cégek 1100 milliárd dollárnyi bevételt szívhatnak el az autógyártók elől.

Egyes ágazatokban többezres a munkaerőhiány, egyre sürgetőbb az átképzés a hiányszakmákra - írta írja Világgazdaság. A feldolgozóiparban például 20 ezer a betöltetlen álláshely, több ezer pék, hentes és építőipari szakmunkás hiányzik. Szakértők szerint gyakorlatilag nincs olyan munkakör, ágazat, amelyet ne sújtana a munkaerőhiány Magyarországon.

A Magyar Idők arról ír, hogy több pulyka- és csirkehús fogy, miután a madárinfluenza már nincs komoly hatással a magyar baromfipiacra, a termelés hosszú idő után októberben ismét visszaállt eredeti szintjére. A járvány ugyanakkor nem tűnt el nyomtalanul: bár az év végén erősödő forgalomra számítanak a piaci szereplők, az ágazat idei teljesítménye így is alulmúlja majd a tavalyi értékeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×