eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Soha nem látott veszély fenyegeti a magyar egészségügyet - lapszemle

A Magyar Idők cikkéből kiderül: minden egyes adat, amely az egészségügyi számítógépes hálózatokon keresztül halad, potenciális veszélyforrás lehet. A Magyar Nemzet Farkas Helga 26 évvel ezelőtti elrablásáról ír.

A Magyar Idők cikkéből kiderül: minden egyes adat, amely az egészségügyi számítógépes hálózatokon keresztül halad, potenciális veszélyforrás lehet, az egészségügyi adatok ugyanis rendkívül értékesek a feketepiacon, az orvosi rendszerek pedig létfontosságúak, ezért ezek a szervezetek könnyű célpontjai lehetnek egy számítógépes támadásnak.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy 26 év elteltével dél-Olaszországban bukkantak rá arra a férfira, akinek tenyérlenyomata megegyezik az 1991-ben elrabolt, majd nyomtalanul eltűnt Farkas Helga autójáról levett mintával. Az ügy egykori nyomozója 26 éve gyűjti az adatokat, hogy bebizonyítsa: az akkor nagy port felkavart bűncselekmény hátterében egy olasz szervezett bűnözői csoport állt.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: várhatóan még idén kiírják az M3-as metró középső, és déli szakaszának felújításáról szóló harmadik közbeszerzési pályázatot. A BKV a korábbiaknál alacsonyabb ajánlatot vár, az elvárt műszaki tartalom ugyanakkor nem csökkent. A munka ezeken a szakaszokon 2018 végén indulhatna meg.

A Portfolio írása szerint a budapesti Váci utca is szerepel a Cushman and Wakefield összeállításában, amelyben a leghíresebb utcák üzleti bérleti díjait hasonlították össze. A listát a New York-i 5th Avenue vezeti, amelynek Centrál parkig vezető szakaszán egy 100 négyzetméteres üzlethelyiség átlagosan havi 73 millió forintért bérelhető. A Váci utca a 68-as listán a 32-dik, azonos mérethez átlagosan 3,7 millió forintos bérleti díjjal.

A Napi.hu cikkéből kiderül: harmincmilliárd forintos támogatást nyertek a magyar borászatok. A közel ötszáz nyertes cég a beruházásainak felét kaphatja meg vissza nem térítendő támogatás formájában.

A Világgazdaság arról ír, hogy míg az Egyesült Államokban 80-90 százalékos árcsökkenéssel várta a vásárlókat a Black Friday, Magyarországon alig volt 20-30 százalékosnál nagyobb kedvezmény. Az e-kereskedelem fekete pénteki forgalma becslések szerint így is 25-30 milliárd forint lehetett.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×