eur:
393.7
usd:
364.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A BKV-nál is kiderültek munkahelyen belüli zaklatások

A BKV-nál is kiderültek munkahelyen belüli zaklatások

A BKV pszichoszociális kockázatfelmérést végzett munkavállalói körében, az önkéntes válaszadó járművezetők 5 százaléka számolt be vállalaton belüli szexuális vagy fizikai abúzusról, a női válaszadók között még magasabb ez az arány. Az Egységes Közlekedési Szakszervezethez is bármikor fordulhatnak az érintett munkavállalók – mondta az InfoRádiónak Nemes Gábor elnök.

A szervezet örömmel fogadta, hogy a BKV elkészítette a felmérést, és a vezetőség bízik benne, hogy ők is kézhez kapják az eredményeket tartalmazó dokumentumokat – mondta az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke. Korábban is voltak kollégák, akik jelezték, hogy szexuális vagy fizikai abúzus áldozatai lettek. „Az a kérdés, hogy a BKV mire fogja felhasználni ezeket az eredményeket, és tesz-e annak érdekében, hogy ezeket az erőszakos cselekedeteket visszaszorítsa” – hangsúlyozta.

A közlekedési vállalatnál a munkahelyen belüli erőszak nem igazán kerül nyilvánosságra, inkább az utasokkal történő atrocitások kapnak szárnyra, pedig előbbi esetre is van példa, és ezzel is foglalkozni kell – emelte ki a szakszervezet vezetője. Az ilyen cselekedetek visszaszorítása szerinte a kollektív szerződés vonatkozó szabályainak szigorításával lehetséges, illetve anonim bejelentés lehetőségének biztosításával. A szakszervezetnek is fenntart egy e-mail címet erre a célra, az erre küldött üzenetek anonimitását garantálják – tette hozzá.

Az InfoRádió keresi a BKV-t is, későbbre ígértek választ.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×