eur:
393.5
usd:
367.87
bux:
66256.13
2024. április 24. szerda György

Hiánycikk a HPV-oltás - lapszemle

A Világgazdaság szerint dübörög a karácsonyi szezon a játékboltokban. A Wizz Air kész átvenni a román nemzeti légitársaság, a Tarom járatait – közli a Magyar Nemzet

Gyártási problémák miatt az egész országban hiánycikk a méhnyakrák kialakulásáért leggyakrabban felelős humán papillomavírus (azaz a HPV) elleni négy- és a legújabb kilenckomponensű oltás, a probléma pedig nem csak hazánkat, hanem az egész régiót érinti – tudta meg a Magyar Nemzet. A lapnak több gyógszertár után a vakcina gyártója is megerősítette, hogy gond van az oltások előállításával.

A Magyar Idők honlapján egyebek mellett arról olvashatnak, hogy bővítik a tervek szerint a Budakeszi Vadaspark területét, ahol a látogatók megnyerése érdekében folyamatosan fejlesztenek. Legutóbb tanösvényt hoztak létre, amely a vadász- és az erdészszakmát mutatja be a közönségnek.

A Világgazdaság szerint dübörög a karácsonyi szezon a játékboltokban. A karácsonyi vásárlás ugyanis már november elején elkezdődött mondta a lapnak Borhi János, a Formatex Kft. ügyvezetője. Ez az év végi időszak a játékpiac éves forgalmának 60-70 százalékát adja. Míg év közben 3-5 ezer forint az átlagos vásárlói kosárérték, addig az ünnepek közeledtével 8-10 ezer forint, a webáruházakban pedig 12 ezer forint.

A Portfolio a jegybank által bejelentett, januártól érvényes, a hosszabb kamatperiódusú jelzáloghitelek elterjedését célzó két új monetáris eszköz bevezetésének indokairól és várható hatásairól közölt elemzést. Amint azonban a portál fogalmaz: a kulcsszó most már nem az ösztönzés, hanem a biztonság lehet, mivel nagy kockázatok kezdtek felépülni a lakossági hitelezésben.

A napi.hu arra figyelmezteti a gázzal hajtott autók üzemeltetőit, hogy a kormány honlapján megjelent egy iparszabályozási salátarendelet-tervezet, amelynek egy része az autógáz-tartályokkal foglalkozik. Így például a dupla falú tartályoknál az ellenőrzés periódusa 4 évről 10 évre változna, és amennyiben a tartály elérte a maximális életkorát, használhatatlanná kellene tenni.

A Wizz Air kész átvenni a román nemzeti légitársaság, a Tarom járatait, ha a lényegében csődben lévő cég végleg bedobná a törülközőt – közli a Magyar Nemzet a fapados légitársaság vezetőjének, Owain Jonesnak a Maszol-on megjelent szavaira hivatkozva. A Wizz Air korábban átvette a Malév járatait is, miután a magyar légitársaság csődöt jelentett.

A Világgazdaságban arról olvashatnak, hogy nőtt az agrárexport, megközelítette a 2,2 milliárd eurót az agrár- és élelmiszeripari termékek külkereskedelmi forgalmának egyenlege 2017. első nyolc hónapjában. A kivitelben a gabona a legnagyobb súlyú: a tavalyi 15,2 százalék után már az agrárexport értékének 18,6 százalékát adta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×