eur:
394.15
usd:
370.13
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Gyurcsány Ferenc nagy meglepetést ígér

Gyurcsány Ferenc nagy meglepetést ígér

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök szerint az ellenzéki pártok jövő tavasszal megnyerhetik a 106 egyéni választókerület többségét. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke az InfoRádiónak azt mondta: pártja elérheti akár a 15 százalékos eredményt is a választás napján.

Átrendeződés zajlik az ellenzéki oldalon – véli Gyurcsány Ferenc, aki a kormányt illetően nem sok hitelt a kutatási adatoknak. Kiemelte, hogy Magyarországon hosszú előzménye van annak, hogy a legnagyobb pártot jelentősen túlmérik. „Minél inkább félni kell tőle, minél inkább uralja a közvéleményt” ez a politikai erő, ez annál inkább igaz.

A volt miniszterelnök szerint a Fidesznek nincs több egyharmados támogatottságnál, a vele szemben állók jóval nagyobb táborral rendelkeznek. Úgy véli, a 106 választókerület többségét elveszítheti a jelenlegi kormány. „Abszolút optimista vagyok a választások tekintetében” – fogalmazott.

Ha kellően bölcs a Fidesz, fenntartással kezeli a közvéleménykutatások eredményeit, többször esett abba a hibába, hogy hitt a számoknak. A 2002-es választást is nagy meglepetésére veszítette el Orbán Viktor pártja, hiszen jelentősen túlmérték a támogató bázisát – emlékeztet a Demokratikus Koalíció elnöke.

Bár a közvéleménykutatások 10 százalékra becsülik a DK támogatottságát, a volt miniszterelnök szerint 12-13 százalék lehet a valós adat, de a választásokig a 15 százalékot is elérik.

„Nagy meglepetést fogunk okozni ezen a választáson”

– tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc szerint az MSZP erodálódik, bajban van, sőt a tábora további csökkenésére számít a DK-elnök. A Jobbik nem tud növekedni, hiszen a párt gyors irányváltása, politikai mérséklődése megosztja a szavazókat. A legtöbbet a Demokratikus Koalíció profitált az utóbbi időszakban, felmenő ágban vannak. Egy keveset profitált az LMP is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×