eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Jön egy kis tavasz, aztán újra havazás - változékony időjárás várható

Ma délután napsütéses idő várható.

Az éjszakai órákban hidegfront vonult el felettünk, mögötte száraz, hűvös levegő érkezett hazánkba. Délután felhőátvonulásokra számíthatunk, de hosszabb időre kisüt a nap. Egyes helyeken zápor, hózápor előfordulhat – mondta az InfoRádiónak Török László meteorológus. 

Az észak-nyugati szél erős, viharos lesz, de a délutáni órákban mérséklődik. Éjszakára pedig dél-nyugatira, nyugatira fordul, és holnap napközben élénkül meg újra.

Az éjszaka során és holnap melegebb levegő érkezik felénk, melegfronti hatás terheli majd szervezetünket – figyelmeztet a szakértő. Több felhőre számíthatunk, és az országban több ponton is elered majd az eső. Az ország észak-keleti részén havas esőre, havazásra is számíthatunk.

A hét további részében a melegfront elhagyja hazán térségét, tavaszias időt – sok napsütéssel, időnként felhővel – hozva maga után. A várható hőmérséklet a mainál jelentősen magasabb lesz, a délutáni órákban akár 15 fokot is mérhetünk majd az ország dél-nyugati részén. Észak-keleten tartósan megmarad a köd, és a hőmérséklet is alacsony marad, 4-6 fokra számíthatunk.

A hétvégén újra hidegfront éri el a térséget, megnövekszik a felhőzet, és többfelé várható csapadék, záporokra, hózáporokra számíthatunk, és a hőmérséklet is jelentősen csökken. A jövőhétre visszatér a most is tapasztalható hűvös időjárás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×