eur:
395.61
usd:
371.86
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Már zajlik a felkészülés a télre

Már zajlik a felkészülés a télre

A téli időszakban az FKF Nonprofit Zrt. kiemelt feladata Budapest szilárd burkolatú útjainak, közjárdáinak, közlépcsőinek, kerékpárútjainak hóeltakarítása és síkosságmentesítése, a balesetmentes közlekedés feltételeinek biztosítása.

Első ütemben az 1200 km-es főútvonal-hálózaton végzi az FKF Nonprofit Zrt. a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést. A feladatok végrehajtásakor a fontossági sorrend: hidak, felüljárók, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út, a Budaörsi út (M 1, M 7), az M 3-as, az M 5-ös autópályák és a fő közlekedési utak fővárosi bevezető szakaszai, autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai, egyéb autóbusz- és közösségi közlekedési útvonalak, kórházakhoz, rendelőintézetekhez, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz vezető utak. A 2100 kilométer hosszúságú mellékútvonal-hálózaton csak a főutak rendbetétele után kezdődhet meg a munkavégzés.

A közjárdák és kerékpárutak takarítását 14 speciális célgéppel végzik, a kerékpárutak esetében a kerékpáros szakmai szervezetekkel egyeztetett fontossági sorrendben. A célgépek műszaki előkészítését az FKF Nonprofit Zrt. szakemberei már a nyár végén megkezdték.

A szervezet közleményében felhívják a figyelmet, hogy a jogszabályok az ingatlanok előtti járdák takarítására, síkosságmentesítésére az ingatlanok tulajdonosait, üzemeltetőit kötelezik.  A fás szárú növények védelmére hozott rendelet miatt kizárólag olyan anyagokat lehet alkalmazni, melyek nem károsítják a környezetet – hangsúlyozták. 

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×