eur:
394.99
usd:
370.67
bux:
65121.89
2024. április 19. péntek Emma
Gulyás Gergely: időt kell adni a képviselőknek a kampányolásra

Gulyás Gergely: időt kell adni a képviselőknek a kampányolásra

Jövőre egy hónappal a parlamenti választás előtt véget ér az Országgyűlés tavaszi ülésszaka - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője. Gulyás Gergely szerint ennyi idő mindenképpen kell a kampányolásra. Arról is beszélt, hogy három helyen kérdéses a Fidesz jelöltje.

Az Országgyűlés tavaszi ülésszaka várhatóan február közepén kezdődik majd, de csak néhány hétig fog tartani -- mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában.

„Lesz parlament, a február közepét követő első hétfői naptól. A hosszát pontosan akkor tudjuk meghatározni, hogy a köztársasági elnök mikorra írja ki a választásokat.”

A frakcióvezető szerint a képviselőknek legalább egy hónapot adni kell arra, hogy szabadon kampányolhassanak, bár tisztában van azzal, hogy a legtöbben ezt már az ülésszak közben elkezdik.

„Ezért a tavaszi, vélhetően néhány hetes ülésszak inkább csak politikai vitákra lesz alkalmas, mint érdemi törvényhozásra.”

Politikai szempontból kiemelt jelentőségű törvényt egyébként már nem kell elfogadni a választásokig - véli Gulyás Gergely.

„A nagy jógi kódexek megújítása ebben, a nagyobb strukturális reformok pedig az előző ciklusban megtörténtek. Ezeket a rendszereket természetesen működtetni kell. A legnagyobb lehetőség ma az, hogy európai dimenzióban is kulcsfontosságú időszakban, 2018 és 2022 között, kell egy nemzeti érdeket képviselnie a magyar kormánynak. Nem csupán a migráció ügyében, hanem az Európai Egyesült Államok és a kétsebességes Európa gondolatával kapcsolatban is. Minden olyan ügyben, ami az elmúlt hetekben, hónapokban felmerült, 2018 és 2002 között döntések fognak születni.”

A kormányoldalnak a következő négy évben is az lesz a célja, hogy Magyarországon kétszer akkora legyen a gazdasági növekedés, mint az unió átlagában, mert csak így lehet megközelíteni az európai életszínvonalat - tette hozzá a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Három helyen kérdéses a jelölt

Három egyéni választókerületben nem dőlt még el, hogy ki lesz a fideszes képviselőjelölt. Az egyik ilyen körzet Rogán Antalé Budapest belvárosában, de neveket nem akart mondani a frakcióvezető.

„Ezekben a kérdésekben a Fidesz elnöksége hoz végső döntést, de ha megengedi, ezeket a neveket nem mondanám el.”

Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök egyéniben nem indul el a választáson. Tapolcán az a Fenyvesi Zoltán lesz a fideszes jelölt, aki korábban egyszer már alulmaradt a jobbikos Rig Lajossal szemben - tette hozzá a frakcióvezető. Gulyás Gergely megerősítette, hogy Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára is egyéni képviselőjelölt lesz.

„Az ő neve meg is jelent a sajtóban. Mivel Petneházy Attila a határon túli kultúra kérdéseivel szeretne foglalkozni a következő ciklusban, és ezt jelezte is a miniszterelnöknek, ezért Nyíregyházán, a szülővárosában valószínűleg Szabó Tünde indul a kiadó helyen.”

A Fidesz országos választmánya december elején hagyja jóvá az egyéni és listás jelöltek névsorát, de

nagy meglepetésekre nem kell számítani - mondta Gulyás Gergely,

a nagyobb kormánypárt parlamenti frakcióvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×