Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Így értékelték a pártok a Fidesz-kongresszuson elhangzottakat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Jobbik szerint Orbán Viktor a saját hatalmáért aggódik, az MSZP szerint a Fidesz folytatni akarja az ország kizsigerelését, az LMP szerint a Fidesz-kormány képtelen kezelni a 21. század problémáit.

Orbán Viktor nem Magyarországért aggódik, hanem kizárólag a saját hatalmáért - reagált a Jobbik miniszterelnök-jelöltje vasárnap a Fidesz kongresszusán elhangzottakra. Vona Gábor szerint Orbán Viktor a 20. század utolsó politikusaként még egyszer megpróbálta "gyűlöletre uszítva mozgósítani a Fidesz szavazóit", a társadalom döntő többségét kitevő kormányváltó szavazókat ugyanakkor példátlan módon megtagadta, ezzel is bizonyítva, hogy nem Magyarország, kizárólag a Fidesz-szavazók miniszterelnöke kíván lenni.

Közleményében kijelentette: az ő képviseletükre sem alkalmas az, aki letagadja a növekvő szegénységet, aki nem beszél az elvándorlásról, az egészségügyről, oktatásról, a mindent megnyomorító korrupcióról, és aki elhallgatja, hogy eddig

egyedül a Fidesz telepített be 20 ezer migránst a kötvényekkel Magyarországra, "de még azon is nyerészkedtek".

Vona Gábor úgy fogalmazott, ha a Jobbikon múlik, fél év múlva Orbán Viktor nem lesz miniszterelnök. "A Jobbik legerősebb ellenzéki pártként a 2018-as választásokon nemcsak bevándorlástól, de Orbán Viktortól is meg fogja védeni Magyarországot" - olvasható a közleményben.

LMP: ez nem problémakezelés

A jelenlegi miniszterelnök beszéde csupán egy újabb gyenge próbálkozás volt arra, hogy elfedje: kormányzása képtelen a 21. század problémáit kezelni - reagált a Lehet Más a Politika (LMP) miniszterelnök-jelöltje a Fidesz vasárnapi kongresszusán elhangzottakra.

Szél Bernadett közölte: az elmúlt hét évben Orbán Viktor kormányzása rossz béreket, leépülő oktatást, lerobbant kórházakat és soha nem látott korrupciós mélységet hozott Magyarországnak.

Amennyiben az LMP kormányra kerül, megújítja Magyarországot, az LMP a Fidesszel ellentétben ugyanis nemcsak beszél a magyar munkavállalókról, hanem velük együtt és értük dolgozik a tisztességes megélhetésért - olvasható az ellenzéki párt közleményében.

MSZP: történelmi felelősség

A Fidesz azt üzente vasárnapi kongresszusával Magyarországnak, hogy folytatni akarják a kormányzást, és ha újra hatalomra kerülnek, "marad a lopás és a problémákat elfedő gyűlöletpropaganda" - reagált az MSZP vasárnap a Fidesz kongresszusán elhangzottakra, hangsúlyozva: az ellenzék történelmi felelőssége, hogy teljes körű megállapodásra jusson a kormánypárttal szemben.

Az ellenzéki párt közleményében azt írta, az elmúlt hét évben teljesen leépült a magyar egészségügy, és ha a Fidesz folytatja, továbbra is Fidesz-közeli oligarchák zsebébe jut az emberek adója az orvosok, a nővérek és a kórházak helyett. A Fidesz folytatni akarja az oktatás tönkretételét, az ipari lopást, a legjobb egyetemek és szakemberek elüldözését, ahogy folytatnák az ország kizsigerelését is: 2010 és 2017 között 3 millióról 4 millióra nőtt a szegények száma Magyarországon - írták.

DK: már ne ígérjenek semmit

A Demokratikus Koalíció közleménye szerint az országot tönkre tevő Orbán Viktor a ciklusból hátralevő pár hónapra már ne ígérjen semmit. "Ha még négy évig maradna, nem félmillió, hanem egymillió magyar menekülne el az országból, kiléptetne minket az Európai Unióból és a mostani három millió szegényből négymillió lenne" - írták.

"A Fidesz színpadán felvonult a Büntető Törvénykönyv: az áldoktor bukott elnök, a debreceni Miszter 20 százalék, a trafikmutyi, a helikopter- és ingatlanmutyi gazdái, meg a strómanokon keresztül gazdagodó fővezér".

Együtt: ez a bezárkózás

Valódi problémák megoldása helyett, hazudozás és valóságtagadás - ennyire futotta Orbán Viktortól Juhász Péter, az Együtt elnöke szerint.

Közleményében azt írta, hogy Orbán Viktor politikájával hazánk jövőjét éli fel. "A miniszterelnök mai még maradibb és még bezárkózóbb beszédében ismét bebizonyította, hogy fél a modern, szabad és fejlődő világtól és fogalma sincs mitől lesznek Magyarország polgárai boldogabbak, sikeresebbek a mindennapok során. Ezért is kell 2018-ban leváltani a Fidesz-rezsimet, ezért kész az együttműködésre az Együtt és a Párbeszéd".