eur:
394.12
usd:
364.9
bux:
65498.37
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Erre hajlandó lenne a kormány a zaklatásos ügyek kapcsán

Erre hajlandó lenne a kormány a zaklatásos ügyek kapcsán

Lázár János 103. alkalommal tart Kormányinfót, amelyen szóba kerültek a zaklatásos ügyek is.

"Magánviszonyokban a kormánynak sem helye, sem keresnivalója nincsen" - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a zaklatási ügyekkel kapcsolatban. Hozzátette: a helyzet azonban szerintük megköveteli, hogy a kormány és a Fidesz állást foglaljon oly módon, hogy hangsúlyozzák: "a kormányzatban, a kormánypártokban és a Fideszben az emberi méltóságot tartják a legfontosabbnak, ami ebben az esetben az áldozatok védelmét jelenti. A kormány egyebekben magánviszonyokba nem kíván beavatkozni. A leghatározottabban elutasítják az erőszak minden megnyilvánulását és a hatalommal való visszaélés minden formáját" - mondta Lázár János.

Kérdésre adott válaszából kiderült, hogy a kormány sem fenntartóként, sem felügyelőként nem tervez lépést, és jogszabály-módosítást sem az ügyekkel kapcsolatban, kivéve ha az áldozatok szeretnék.

Lázár János elmondta: "Mivel az áldozatok nem tettek feljelentést, és ez nagyon személyes ügy, a színházak pedig most megtették a megfelelő lépéseket, ezért a kormány nem tervez intézkedéseket. (...) Például az ELTE-n volt etikai eljárás, ott a jelenlegi jogi szabályozás elégséges volt a döntés meghozásához. Az a kérdés, hogy az áldozatok kezdeményeznek-e bármilyen változtatást" - tette hozzá a miniszter.

A Kormányinfón elhangzott többi fontos témát ebben a cikkben foglaltuk össze.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×