Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Erre hajlandó lenne a kormány a zaklatásos ügyek kapcsán

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Lázár János 103. alkalommal tart Kormányinfót, amelyen szóba kerültek a zaklatásos ügyek is.

"Magánviszonyokban a kormánynak sem helye, sem keresnivalója nincsen" - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a zaklatási ügyekkel kapcsolatban. Hozzátette: a helyzet azonban szerintük megköveteli, hogy a kormány és a Fidesz állást foglaljon oly módon, hogy hangsúlyozzák: "a kormányzatban, a kormánypártokban és a Fideszben az emberi méltóságot tartják a legfontosabbnak, ami ebben az esetben az áldozatok védelmét jelenti. A kormány egyebekben magánviszonyokba nem kíván beavatkozni. A leghatározottabban elutasítják az erőszak minden megnyilvánulását és a hatalommal való visszaélés minden formáját" - mondta Lázár János.

Kérdésre adott válaszából kiderült, hogy a kormány sem fenntartóként, sem felügyelőként nem tervez lépést, és jogszabály-módosítást sem az ügyekkel kapcsolatban, kivéve ha az áldozatok szeretnék.

Lázár János elmondta: "Mivel az áldozatok nem tettek feljelentést, és ez nagyon személyes ügy, a színházak pedig most megtették a megfelelő lépéseket, ezért a kormány nem tervez intézkedéseket. (...) Például az ELTE-n volt etikai eljárás, ott a jelenlegi jogi szabályozás elégséges volt a döntés meghozásához. Az a kérdés, hogy az áldozatok kezdeményeznek-e bármilyen változtatást" - tette hozzá a miniszter.

A Kormányinfón elhangzott többi fontos témát ebben a cikkben foglaltuk össze.