eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Tűzoltók és mentőautók a Győr melletti repülőtéren - képgaléria

Tűzoltók és mentőautók a Győr melletti repülőtéren - képgaléria

Leszállás közben megsérült, majd kigyulladt egy repülőgép - ezt szimulálták a kötelező gyakorlaton csütörtökön.

A győri, a pannonhalmi hivatásos tűzoltóság és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a reptéri tűzoltókkal, a rendőrséggel és a mentőszolgálattal együttműködve kényszerhelyzeti gyakorlaton vett részt a péri repülőtéren. Jogszabályi követelmények írják elő, a kényszerhelyzeti tervezést a repülőterek számára.

A gyakorlat feltételezett szituációja szerint a Győr-Pér repülőtérre érkező repülőgép leszállás közben lecsúszott a pályáról, megsérült a futóműve, szivárgott az üzemanyag. A sérült gépről a reptéri tűzoltók megkezdték az utasok kimentését, miközben vízágyút működtettek. A fedélzeten tízen tartózkodtak. Öt embernek nem esett baja, három fő könnyebb sérüléseket szerzett, két ember súlyosan sérült. A repülőgép személyzete nem sérült meg a balesetben, ők a légijármű áramtalanítását végezték, majd a gép kiürítésénél segédkeztek. Miután mindenki elhagyta a gépet, a kifolyt üzemanyag lángra kapott, veszélyeztetve a légijárművet.

A tüzet a kiérkező győri és pannonhalmi hivatásost tűzoltók gyorsan megfékezték, a tűzoltásvezető biztonsági zónákat jelölt ki. A mentőszolgálat szakemberei eközben ellátták és kórházba szállították a sérülteket, míg a rendőrség lezárta a területet és biztosította a helyszínt.

A légügyi hivatal a gyakorlatot megfeleltre értékelte.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×