eur:
394.02
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Teljes készültség az M5-ös autópályán

Teljes készültség az M5-ös autópályán

A Budapest és Szeged közötti autópálya üzemeltetője ötezer tonna sóval és felkészített járműparkkal várja a telet.

Az AKA Alföld Koncessziós Autópálya Zrt. a balástyai autópálya mérnökségen csütörtökön tartott gépszemlén ismertette a téli üzemeltetési feladatokat és bemutatta a gépparkot. A 156,6 km hosszú autópálya-szakaszt három üzemmérnökségről, az újhartyáni, a kiskunfélegyházi és a balástyai telephelyről, speciálisan a télre felkészített gépjárművekkel látják el. Ez 3,2 millió négyzetméter útfelületet jelent. A munkához 4940 tonna sót tároltak be - írja a Délmagyar.

A síkosságmentesítést, valamint a hó eltakarítását kilenc saját, kettős hasznosítású autó, továbbá hat többfunkciós, sózásra és hóekézésre is alkalmas Unimog végzi. Szükség szerint további bérelt gépjárműveket is bevonhatnak a munkába. Jellemzően megelőző szórással érik el, hogy fagyban és hóban ne alakuljon ki a síkosság a sztráda felületén.

Az autópálya mentén található meteorológiai állomások 5 percenként automatikusan továbbítják az aktuális időjárás adatokat. Az utazók biztonságát a két kilométerenként elhelyezett segélykérő telefonok biztosítják. 

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×