eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Így zajlik a metrópótlás első éles napja - képgaléria

Így zajlik a metrópótlás első éles napja - képgaléria

Kisebb fennakadások ellenére egyelőre gördülékeny a 3-as metró buszos pótlása – hangsúlyozta Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója.

A BKK vezetője szerint az utasok nagy türelemmel állnak hozzá a „hihetetlen embert próbáló feladathoz”. Vannak apróbb csúszások és kisebb fennakadások, de a pótlóbusz-rendszer zökkenőmentesnek tekinthető – tette hozzá.

A forgalmi rend sűrítése miatt a 12-es és a 14-es villamosnál torlódik a forgalom, mivel az autósok nem szokták meg a kötött pályás járművek ilyen gyakori indítását. Ennek megoldására Dabóczi Kálmán rendőri segítséget ígért a délutáni csúcs idejére.

Dabóczi Kálmán megfelelőnek tartja az utasok tájékoztatását is, amelyet a padlómatricák, a járművek feliratozása, hangosbemondó, valamint szórólapok is segítik. A személyes utastájékoztatás biztosítása érdekében az első két hétben a megszokottnál 120 munkatárssal több van terepen.

Szólt arról is, hogy a napszaktól függően 60-80 busz áll forgalomba, és a társaság igyekszik a sofőrök hatékonyabb beosztásával is segíteni a közlekedést.

A legnagyobb kihívást a felesleges pánikkeltést jelenti azok részéről, akik azt jósolják, káosz lesz Budapesten a metrópótlás miatt. „Mi azon dolgozunk, hogy ne legyen” – tette hozzá a vezérigazgató.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×