eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Ennyibe fáj a metrófelújítás - lapszemle

A Világgazdaság cikkéből kiderül, hogyaz M3-as metró felújításának eddigi munkálataira mennyi pénzt fordított a beruházásért felelős BKV.

A Világgazdaság cikkéből kiderül: bár az érdemi munka látványos része csak most kezdődött, az M3-as metró felújításának eddigi munkálatai négy milliárd forintba kerültek a beruházásért felelős BKV-nak. A kiviteli tervekre közel 2 milliárd forintot, a felszíni pótlás forgalomtechnikai kialakítására pedig 286 millió forintot fordítottak.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy bár már egy hónapja, hogy megkezdődött a Jobbik gazdálkodásával összefüggő nyomozás, a pártot eddig egyetlen rendőr, vagy ügyész sem kereste meg. Az Állami Számvevőszék október elején egy közleményben azt írta, hogy a párt nem tett eleget adatszolgáltatási kötelezettségének, a Jobbik ugyanakkor azt állítja, mindenben együttműködtek a számvevőszékkel.

A Magyar Idők cikke szerint a több mint 2300 magyar tulajdonban lévő boltot képviselő Reál üzletlánc kilépett az Országos Kereskedelmi Szövetségből. A cégcsoport vezetője azt kifogásolta, hogy az érdekképviseleteknél politikai okokból túlságosan eltolódott a hangsúly a multinacionális áruházláncok javára.

A Portfolio írása a magyarországi euróbevezetés újra fellángolt vitája apropóján vizsgálja meg a szakmai, közgazdasági érveket, áttekinti a válság alatt felhalmozott új tapasztalatokat, tanulságokat. A gazdasági portál szerint az euróbevezetés kérdésére nincs fekete, vagy fehér válasz, hasznok, költségek, kockázatok mérlegelésével lehet "megsejteni" a számunkra ideális döntést.

A Napi.hu cikke szerint a lengyel kormánypárt egyik képviselője azt ajánlja a varsói vezetésnek, hogy szinte egy az egyben másolja le és vezesse be az országban az Orbán-kormány elhíresült letelepedési államkötvényét. Az ügyről a döntés a politikusoké, hiszen a bevezetéshez jogszabályi alapra lenne szükség Lengyelországban.

A Világgazdaság arról ír, hogy a KSH friss termőföldárakat tartalmazó kiadványa szerint tavaly megtört a termőföld-értékesítés volumenének 2013 óta tartó csökkenése, mégpedig a 2015 őszén meghirdetett Földet a gazdáknak! program hatására. Az adatok szerint 2016-ban háromszorosára nőtt az értékesített mező- és erdőgazdasági földek területe az előző évhez viszonyítva. A termőföldárak is kiugróan emelkedtek, 2016-ban átlagosan 22 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×