eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Visszajár a díjából, ha sikeres a nyelvvizsga? - Lapszemle

A Magyar Idők írása szerint a börtönszínház nem csupán reintegrációs eszköz, de lehetőség is, hogy a rabok emberek maradjanak. A Világgazdaság arról ír, hogy bár a vállalati hitelezés beindulni látszik.

A Magyar Idők írása szerint a börtönszínház nem csupán reintegrációs eszköz, de lehetőség is, hogy a rabok emberek maradjanak. A lap által megkérdezett alezredes szerint aki talpon tud maradni érzelmileg, az új életet kezdhet, ugyanakkor nem csupán a rabokkal, de a fegyőrökkel szemben is él egyfajta előítélet a társadalomban.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: bűzben él több Balaton-környéki település, amely feltehetően egy uniós forrásból épült szemétlerakó telepről terjed Királyszentistvánon és környékén. Az érdeklődők annak idején megnézhettek egy osztrák hulladéklerakót is, ahol se zaj, se szag nem volt, ám az illetékesek most azt mondják: az osztrák hulladék összetétele más, mint a magyaré.

A Világgazdaság arról ír, hogy bár a vállalati hitelezés beindulni látszik, a cégek egyelőre sokkal óvatosabban vesznek fel kölcsönt, mint a válság előtt. Az elemzők szerint a legnagyobb veszélyforrás Magyarország számára, hogy a növekedés üteme nem elég dinamikus a gyenge versenyképesség miatt, így lassulhat az ország felzárkózása a nyugat-európai országokhoz.

A Portfolio egy most megjelent tanulmányra hivatkozva azt írja: az elektromos autók üzemeltetése még akkor is kisebb szén-dioxid-kibocsátással jár a dízel autókéhoz képest, hogyha az ahhoz szükséges energia a "legmocskosabb" forrásból származik. Lengyelországban például, ahol az elektromos áram előállításának fontos részét képezik a szénerőművek, 25 százalékkal kevesebb szén-dioxid-kibocsátással jár végső soron egy elektromos autó üzemeltetése egy dízel autóéhoz képest. Svédországban ez az arány 85 százalék.

A Napi.hu cikke szerint visszajárhat az első sikeres nyelvvizsga díjából közel 35 ezer forint 2018 első napjától, de a bizonyítvány kiállításától számított egy éven belül kell azt igényelni az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft.-től. Az erről szóló kormányrendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

A Magyar Idők arról ír, hogy rövid idő alatt másodszor jelentették be az Opel szentgotthárdi gyárában a dolgozóknak, hogy jelentős mértékű, mintegy száz főt érintő leépítést hajtanak végre. A járműgyártó a lapnak megerősítette az elbocsátás hírét, a helyi önkormányzatnál pedig az adó- bevétel kiesésével számolnak, ahol ennek pótlására vészforgatókönyvet készítenek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×