Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Elegük lett a borsodi rendőröknek, ezt üzenik

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az ittas járművezetők kockázatot jelentenek a közúti közlekedés számára! Akár kerékpárral vesznek részt a forgalomban, akár gépkocsival. Az elmúlt napok tapasztalatai miatt újabb figyelmeztetést küldtek a borsodi rendőrök.

Pácinban, október 24-én 11 óra körül egy kerékpáros imbolygó mozgásából adódóan nekihajtott egy őt szabályosan kikerülő kamion hátsó kerekének. A balesetben a biciklis nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. A férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

Többször is hangsúlyozni kell, hogy az ittas járművezetők magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára - írja a police.hu.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és tíz rendőrkapitányságának munkatársai folyamatos és kiemelt figyelmet fordítanak a közlekedés biztonságára, így az ittas sofőrök kiszűrésére is.

A megye útjain 2017. október 23-a és 29-e között 91 közúti közlekedési baleset történt, ebből 3 balesetben volt ittas sofőr az okozó.

kerékpár

A járőrök az adott időszakban azonban 13 ittasan volán mögé ülő sofőrt szűrtek ki a forgalomból mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított eljárások folyamatban vannak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!