eur:
393.76
usd:
365.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Megkezdődnek a városligeti munkálatok

Megkezdődnek a városligeti munkálatok

Indul a Városliget 100 hektáros parkjának megújítása – mondta a Városliget Zrt. vezérigazgatója az InfoRádiónak. Gyorgyevics Benedek hozzátette, első körben megújul a Vakok Kertje, a környék iskolásainak új sportpályák létesülnek, valamint kutyajátszótér is épül.

A Garten Studio tervei alapján újul meg a teljes városliget – mondta a Zrt. vezérigazgatója. A megvalósítás első lépéseit ezen a héten kezdik meg három területen. A tervek elkészítéséhez figyelembe vették és összegyúrták a társadalmi egyeztetés nyomán beérkező több száz igényt.

Első körben az 1967-ben épül Vakok Kertje újul meg, ezzel a liget környékén nagy tradícióval bíró fogyatékkal élőkkel foglalkozó szervezeteknek szeretnének megnyugtató választ adni arra, hogy az akadálymentesítési koncepciót megtartja a park.

Az Ajtósi Dürer sor és a Hermina út sarkának környékén sportpályát hoznak létre, kedvezve ezzel a környező iskoláknak és a ligetet sportolási céllal használóknak. Kétszáz méteres futókört alakítanak ki, benne hatvan méteres szakaszokkal és távolugró gödörrel.

Egy, a Hermina út mellett található elzárt területen lebontják a rajta fekvő romos épületet, így biztosítva helyet egy közel 10 ezer négyzetméteres kutyás élményparknak, több mint 5 ezer négyzetméternyi futtatóval.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×