eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Jön a hajléktalanok krízisidőszaka

Jön a hajléktalanok krízisidőszaka

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat akár 500 férőhellyel is várja a hajléktalanokat a téli krízisidőszakban. A szervezet jelezte, hogy hetven-nyolcvan százalékos kihasználtsággal működnek a szervezet fővárosi hajléktalanszállói, a létszám október közepe óta fokozatosan emelkedik.

A téli krízisidőszakban több mint 500 menedékhellyel várja a Máltai Szeretetszolgálat a hajléktalanokat – közölte az InfoRádióval Morvai Emília, a szervezet közép-magyarországi régióvezetője. A idő lehűlésével növekszik a szállást nyújtó intézmények napi forgalma.

„Senkinek nem kell utcán azért maradnia, mert ne lenne egy fűtött hely”

– hangsúlyozta.

A Máltai Szeretetszolgálat Budapesten az átlag napokon 400 férőhellyel rendelkezik, ezt a téli időszakban úgynevezett krízisférőhelyekkel tudják még növelni, amely akár 150-nel több hajléktalan befogadására teszi alkalmassá a szállásokat.

Morvai Emília a szervezet új kísérleti programjáról is beszélt, amelyet a Blaha Lujza téri, a Deák Ferenc téri és a Kálvin téri aluljáróban indítanak. Az itt tartózkodó hajléktalanok számára szeretnének jobb alternatívával szolgálni. A másodlagos cél, hogy a területen dolgozó szereplők próbáljanak meg együtt dolgozni: fontos látni, hogy kinek mi a feladata, meddig tart a hatásköre, ki milyen eredményt várhat.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat eközben közölte, a szervezet szállói 70-80 százalékos kihasználtsággal működnek, a létszám október közepe óta fokozatosan emelkedik. A hajléktalanokat hat nappali melegedőben, és három éjjeli menedékhelyen várja a szervezet, amelynek intézményei a téli időszakban nyíló ideiglenes szállásokkal együtt akár 500 embert is képesek befogadni éjszakánként. Hangsúlyozták, a téli krízisidőszakban az ellátás elsődleges célja, hogy senki ne hűljön ki az utcákon. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×