eur:
393.5
usd:
364.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Erre figyeljen, ha gyertyát gyújt!

Erre figyeljen, ha gyertyát gyújt!

November elején, mindenszentek idején évről évre előfordulnak temető- vagy olyan lakástüzek, amelyeket kegyeleti gyertya okozott - mondta az InfoRádióban Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

Mindenszentek idején, november első napjaiban gyakoriak a temető-, illetve azok a lakástüzek, amelyeket kegyeleti gyertya okoz, ezért az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője felhívta a figyelmet, hogy a temetőben a gyertyákat mécsestartóban gyújtsuk meg, távozás előtt aztán oltsuk is el.

„A száraz avar ilyenkor nagyon könnyen meggyulladhat.”

Otthoni gyertyagyújtás előtt minden gyúlékony anyagot távolítsunk el a közelből – mondta Mukics Dániel, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a már itthon is divatos töklámpásra is figyeljünk oda, mert meggyulladva balesetet okozhat.

„A bajhoz elég egy magára hagyott vagy a függönyt meggyújtó gyertya.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×