eur:
395.36
usd:
366.39
bux:
65503.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Erre számíthat, aki lemarad a 3-as metrópótlóról

Erre számíthat, aki lemarad a 3-as metrópótlóról

November 6-tól kezdődik a 3-as metró északi szakaszának felújítása. Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: megoldott lesz a buszpótlás, de így is az eddigi utasok legfeljebb 60-70 százalékát tudják elszállítani.

November elejétől az Újpest-Központ és a Lehel tér közötti metróvonal-szakasz lezárása idején az M3-as metró munkanapokon az első hajnali járatindulástól 20.30-ig rövidített útvonalon, Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik. Esténként, 20.30 után, valamint szombaton és vasárnap egész nap a metró helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár.

"A metrópótló buszok 1-2 éves, magas komfortfokozatú csuklós buszok lesznek. A számítások szerint a beállított hatvan busz a metró utasforgalmának legfeljebb a 60-70 százalékát tudja elszállítani" - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója, és hozzátette, a többi utasnak a 12-es és 14-es villamos vonalát erősítik meg, hosszabb kocsikkal és gyakrabban fog közlekedni ez a járat.

Lesznek ráhordó járatsűrítések is, és alternatív útvonalakat kínálnak majd az utasoknak. Példaként említette a szentendrei HÉV-ről eddig az Árpád hídon át 3-as metróhoz érkezőket, akiket mostantól arra kérnek, hogy utazzanak tovább a HÉV-vel a Margit hídig vagy a Batthyány térig, és onnan folytassák útjukat a város más pontjai felé. 

"A föld alatti közlekedés gyorsabb a buszosnál, így hiába lesznek buszsávok,

az eljutási idő 10-15 perccel növekszik majd a térségben"

- figyelmeztett Bolla Tibor, és jelezte, a BKK működtet egy az M3 felújításáról szóló honlapot, ezen szerepelnek az új, megerősített járatok, és az útvonaltervező is úgy működik majd, hogy figyelembe veszi a metrópótlást.

Nem ritkítanak járatokat a metrópótlás miatt, újonnan vásárolt buszokat állítanak forgalomba, illetve azt vizsgálták meg, hogy hol lehet esetleg szóló busszal szolgáltatni, hogy a csuklósokat átirányíthassák oda, ahol nagyobb szükség van rájuk.

"Este fél kilenc után leáll a teljes metró a reggeli üzemkezdetig, és hétvégén sem közlekedik majd. Enenk az az oka, hogy a teljes metrószakaszon elkezdődnek az alagútfelújítási munkálatok is, ehhez kell az üzemszünet, illetve ilyenkor lehet beszállítanai a felújításhoz szükséges anyagokat is, tehát

a föld alatt éjszaka is folyik majd a munka"

- mondta az elnök-vezérigazgató. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×