eur:
395.36
usd:
366.65
bux:
65365.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Fidesz népszerűsége tovább nőtt, az ellenzékében nincs meglepetés

A Fidesz népszerűsége tovább nőtt, az ellenzékében nincs meglepetés

Az ősszel is folytatódott a Fidesz-KDNP elmúlt bő két évét jellemző erősödés - mondta a Tárki Társadalomkutatási Intézet vezető elemzője az InfoRádiónak. Sík Endre szerint az ellenzéki pártok népszerűsége jelenleg stagnál.

A Fidesz-KDNP népszerűsége két éve szinte folyamatosan emelkedik, és a legutolsó negyedéves adathoz képest is tovább nőtt – jelentette ki a Tárki Társadalomkutatási Intézet vezető elemzője, hozzátéve, hogy három hónappal ezelőtt 17 százalékon állt a Fidesz népszerűsége a teljes lakosságban, amely most tovább nőtt. A pártválasztók körében 20 százalék volt a további növekedés.

„A júliusi 35 százalékról 39-re, a pártválasztók körében pedig 55-59-re százalékra nőtt az érték.”

Sík Endre az ellenzéki pártok népszerűségi adatairól szólva kiemelte, azokban nincs meglepetés, ahogy változás sem.

„A változatlanság jellemző mindannyiukra.”

A Jobbik tekinthető a második legnépszerűbb pártnak, de az arányokban nem történt változás, ahogy az MSZP adatainak esetében sem – mondta a Tárki Társadalomkutatási Intézet vezető elemzője.

„A Jobbik 11, illetve 10 százalékon állt júliusban, illetve októberben a teljes népesség körében, a pártválasztók körében pedig 17, illetve 15 százalékon. Az MSZP a nyári 7 százalék után 8 százalékon áll a teljes népességben, és 11-ről 12-re növelte a népszerűségét, de ez nem számít növelésnek.”

A Fidesz a bizonytalanok vagy válaszmegtagadók köréből tudta növelni a népszerűségét - foglalta össze Sík Endre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×