eur:
395.08
usd:
365.93
bux:
65340.3
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Veszélyben a gyerekek - most is figyelmeztetni kell őket

Veszélyben a gyerekek - most is figyelmeztetni kell őket

Veszélyes mobilozni vagy zenét hallgatni közlekedés közben. Legutóbb egy fiatal lányt feltehetőleg azért ütött el a HÉV, mert zenét hallgatott miközben a HÉV vezetője fény és hangjelzéssel is próbálta figyelmeztetni.

„Lehet, hogy sokan tudnak többfelé figyelni, de ez nem jellemző” – mondta az InfoRádiónak Németh Ágnes, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője. „Ha közlekedünk, nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a környezetre” – tette hozzá. Telefonálás vagy zenehallgatás közben nem halljuk a környező zajokat, így előfordul, hogy a halkan közlekedő zárt pályás járműveket észre sem veszik.

A pénteken megkezdődő őszi szünet idején sokkal több gyerek lesz az utcán napközben is, nagyon fontos, hogy a szülők erre odafigyeljenek, és megbeszéljék a gyermekeikkel, hogyan lehet mobiltelefont használni és zenét hallgatni utazás közben – figyelmeztetett az osztályvezető. 

Járművezetőként is körültekintőnek kell lenni. „Nem véletlen, hogy tilos lett a telefonálás vezetés közben” – hangsúlyozta a szakértő. Sok balesetnek oka, hogy a sofőr épp a GPS-t állította be, vagy telefonált, ezzel elvonva a figyelmét a közlekedéstől. Bár az ilyen hibákat nem szeretik bevallani, de az eljárás során általában kiderül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×