eur:
393.98
usd:
369.55
bux:
65802.84
2024. április 23. kedd Béla
Mikor hosszabbítják meg az 1-es villamosvonalat?

Mikor hosszabbítják meg az 1-es villamosvonalat?

Az 1-es villamos vonalának óbudai meghosszabbítása is szóba került az Országgyűlés ülésén egy szocialista képviselő kérdésére. A fejlesztési tárca államtitkára szerint 2020 után kerülhet ismét szóba a projekt.

A szocialista Kiss László vetette fel az Országgyűlés plenáris ülésén, hogy miért marad el az 1-es villamos meghosszabbítása.

"Igazat állít Tarlós István, miszerint ő akadályozta meg a beruházást, ha igen, hogyan? Milyen egyeztetések folytak ebben az ügyben a főváros és az állam között? Illetve valaha remélhető-e, hogy megvalósul a villamosvonal meghosszabbítása?"

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára közölte, hogy 2014. és '20. között a Külső Bécsi úti villamosvonal fejlesztésére 10 milliárd forint fejlesztési támogatás áll rendelkezésre, a támogatási összegen felüli eszközöket pedig a fővárosi önkormányzatnak kell beszereznie.

"Az önkormányzat a projekt leállítása mellett döntött azzal, hogy az erre szánt összeg átcsoportosítását javasolja további alacsonypadlós villamos és trolibusz járművek beszerzésére. Ha a későbbiekben felmerülnek olyan, előre nem felbecsülhető hasznok, amelynek hatására a projekt megtérülővé válik,

az 1-es villamos meghosszabbítása 2020 után megvalósulhat."

Az államtitkár emellett emlékeztette az ellenzéki képviselőt, hogy a főváros mozgásterét alapvetően befolyásolja, hogy fel kell újítani a 3-as metrót.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×