eur:
394.31
usd:
369.55
bux:
65208.27
2024. április 19. péntek Emma
Venni vagy bérelni? - lapszemle

Venni vagy bérelni? - lapszemle

A Magyar Idők Tarlós Istvánnal közöl interjút. A Magyar Nemzet az Ipsos legfrissebb kutatásának eredményét ismertetve arról ír, hogy a hazai betegek a magánellátásban a nőgyógyászatot, az államiban pedig a gyermekgyógyászatot értékelik a legjobbra.

A Magyar Idők Tarlós Istvánnal közöl interjút. A főpolgármester szerint a fővárosi önkormányzat önálló projektként valósítaná meg az Aranyhegyi-árok és a Barát-patak védelmét, amíg a római-parti gát körül minden vitás kérdés tisztázódik. A városvezető beszélt a lapnak az MSZP és a DK pálfordulásáról és a 3-as metró felújításáról, de arról is, hogy Demszky Gábornak szerinte nem börtönben, hanem orvosi kezelésen lenne a helye.

A Magyar Nemzet az Ipsos legfrissebb kutatásának eredményét ismertetve arról ír, hogy a hazai betegek a magánellátásban a nőgyógyászatot, az államiban pedig a gyermekgyógyászatot értékelik a legjobbra. A megkérdezettek 19 százaléka 60 ezer forintnál is többet költött magánfogászatra, míg a legtöbben, 63 százaléknyian laborvizsgálatra adtak ki pénzt.

A Világgazdaságban az olvasható, hogy több mint 12 százalékkal, mintegy 60 milliárd forintra nőtt tavaly a biztosításközvetítők jutaléka. Az alkuszok és többes ügynökök árbevétele rekordot döntött; a szektorban dolgozó 446 cég csaknem 76 milliárd forintos árbevételt ért el, 9 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A nyereségük is nagyobb lett, 8,8 milliárd forint, ami 7 százalékkal haladta meg a 2015-öst.

A Portfolio az Európai Központi Bank elnökét idézi, aki szerint a kriptopénzek még nem elég kiforrottak ahhoz, hogy szabályozzák őket. Az egyik dolog, amit a gazdasági válságból megtanulhattunk, az az, hogy nagy figyelmet kell szentelnünk az innovációnak, de egyúttal a benne rejlő kockázatoknak is - fogalmazott Mario Draghi.

A napi.hu oldalán az olvasható, hogy Lloyd Blankfein, a Goldman Sachs vezérigazgatója egyik nyilatkozatában arra utalt, hogy a cég működési központja Frankfurtba költözhet. A globális pénzügyi szolgáltató csoport európai centruma jelenleg Londonban van, ahol több mint hatezer alkalmazottat foglalkoztatnak.

A Pénzcentrum szerint Magyarországon az Európai Uniós átlagához képest kevesen laknak bérelt lakásban, de a régióban is csak a mezőny közepén helyezkedünk el. A portál annak járt utána, hogy mennyire drága a lakásbérlés az ingatlanvásárláshoz viszonyítva és a bérlői oldalról ki lehetne-e fehéríteni a piacot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×