eur:
394.33
usd:
370.53
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nagy változások jönnek Ferihegyen

Nagy változások jönnek Ferihegyen

Hónap végén ismét jön az óraátállítás, ezzel pedig kezdetét veszi a légi közlekedésben is a téli szezon. A téli menetrendben kilenc új járat van, és sok más fejlesztéssel is készült a Budapest Airport.

Télen olyan új célállomásokkal bővül a kínálat a Ryanairnek köszönhetően, mint Palermo és Valencia, heti két-két járattal. Meglévő útvonalakra is indít járatokat az ír fapados, a skóciai Edinburg városába heti kettő, Prágába heti öt alkalommal repülnek. Európán kívül az idei tél egyik slágerének ígérkezik Marokkó. Az észak-afrikai ország kultúrában gazdag nagyvárosa, Marrákes is elérhető lesz közvetlen járatokkal.

Marokkó egyik, ha nem a legjobb tengerparti üdülőhelye, Agadir is megjelenik a téli kínálatban a Wizz Air révén. A magyar hátterű diszkont légitársasággal heti két alkalommal lehet eljutni Marokkóba. A Wizz kínálata december közepén két új németországi várossal bővül: Frankfurt és Berlin naponta közlekedő járattal lesz elérhető.

A téli időszakban több légitársaság is változtat a menetrendjén is. A Távol-Keletre utazóknak nagy segítséget jelent majd az Aeroflot napi harmadik moszkvai járata; Moszkván keresztül sokkal kényelmesebb csatlakozás és nagyobb választék érhető el az orosz légitársasággal. Ugyancsak bővül a dohai átszállási lehetőségek száma, a Qatar Airways ugyanis már napi két járattal közlekedik Budapestre. Katar fővárosán keresztül pedig gyakorlatilag egész Ázsia, a csendes-óceáni térség és Ausztrália, valamint Afrika is elérhető.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×