eur:
395.78
usd:
372.66
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Mikor ér ide az influenzajárvány?

Mikor ér ide az influenzajárvány?

Már elérhető az influenza elleni védőoltás a háziorvosoknál - értesült az InfoRádió. Idén is 1,3 millió adag vakcinát biztosít az állam a háziorvosoknak.

Mikor ér ide az influenzajárvány?

Egyre több beteg jelentkezik a háziorvosoknál orrfolyással, torokfájással és lázzal, ezeket a megbetegedéseket azonban még nem az influenza okozza. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Járványügyi Főosztályának főorvosa korábban azt mondta az InfoRádiónak, hogy az influenzaszezon még nem kezdődött el, a figyelőszolgálat azonban már működik és annak orvosai rendszeresen küldenek az influenzás panaszokkal hozzájuk forduló betegek légúti mintáit a virológiai vizsgálatokhoz.

Mikor ér ide az influenzajárvány?

„Október-novemberben nem nagyon szoktunk influenzavírust izolálni, természetesen egy-egy megbetegedés diagnosztizálása előfordulhat, de a járványos terjedés január-február-március környékén szokott megtörténni. Tavaly nagyon korán jött, már január elején, de volt, amikor csak február végén volt járványos az influenza terjedése. Nagyon nehéz megjósolni, mindig attól függ, hogy a vírusok hogyan változnak és milyen ütemben érik el hazánkat.”

Mikor ér ide az influenzajárvány?

Az influenza elleni oltóanyag már elérhető a háziorvosoknál. Ahogy tavaly, idén is 1,3 millió ingyenes vakcinát biztosít az állam. Az oltás ajánlott a hatvan év felettieknek és bizonyos krónikus betegségben szenvedőknek. 2016-ban összesen hétszázezer oltóanyagot adtak be az orvosok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×