eur:
393.78
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Már megint nem működik az óra a Széll Kálmán téren

Már megint nem működik az óra a Széll Kálmán téren

Néhány napig megint nem tudnak tájékozódni a közlekedők a Széll Kálmán téren álló óra alapján, mivel felújítják a szerkezetet.

Olvasónk jelezte, hogy nem működik az óra, amellyel korábban is sok gond volt. A helyszínen dolgozó munkások azt mondták neki, hogy a héten végeznek a felújítással.

Időközben a BKK is reagált cikkünkre, ezt írták: a BKK honlapján és Facebook-oldalán is megjelent, hogy a Széll Kálmán téren a köztéri óra karbantartási, tisztítási garanciális munkáit végzik, várhatóan 2017. október 20-áig (péntekig).

Már megint nem működik az óra a Széll Kálmán téren

A szerkezet január közepén állt le először. A leleményes budapestiek gyorsan megoldották a problémát: egy olvasónk fotója szerint január 17-én már egy "önkéntes" óra mutatta a pontos időt. Ezzel kisebbfajta háború kezdődött az óra fenntartója és a fővárosiak között: a leszerelt óra helyére több alkalommal is újakat ragasztottak. A legnagyobb közösség oldalon még mozgalom is indult Mentsük meg a Széll Kálmán tér-idő kontinuumot néven, a múlt hétvégén már féltucat órát ragasztottak ki, az oszlopra még a régi Moszkva téri dobozóra kicsinyített verziója is felkerült.

A BKK akkor azt közölte, hogy a vezérlő-elektronika meghibásodása miatt nem működött a berendezés.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×