eur:
393.59
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Hatalmas pénzt hoznak a budapesti forgalomkorlátozások

Hatalmas pénzt hoznak a budapesti forgalomkorlátozások

Több mint hárommilliárd forintot költöttek el a külföldiek a legutóbbi három nagy budapesti futóversenyen, ebből két milliárdot a múlt hétvégi maratonon – mondta Kocsis Árpád, a Budapesti Sportiroda ügyvezető igazgatója az InfoRádiónak.

Három olyan futóverseny van Budapesten, ami külföldi célturistákat is vonz: a Vivicitta, a Wizz Air Félmaraton és a Spar Budapest Maraton – mondta az ügyvezető igazgató. Ezeken az eseményeken idén 24 ezer fölötti volt a határon túlról érkezők száma.

Az iroda tavaly érte el a 3 milliárd forintos bevételt, amelyet – becslések szerint – idén 10 százalékkal meghaladtak. Sportrendezvényeik népszerűsége részben a nemzetközi futóturizmus feltörekvésének köszönhető, és Budapest kiemelt helyet foglal el ezen a területen, 

„Világszínvonalú versenyt rendezünk”

– büszkélkedett a cégvezető. „És ami talán a legfontosabb, hogy Budapest egy gyönyörű turisztikai város” – tette hozzá.

Felmérések szerint 50 százalék a „szájpropaganda” hatása, „hiába költünk sok pénzt és dolgozunk” rengeteget a jó marketing érdekében – vallotta be.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×