eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Jövedelmezőek a futóversenyek - lapszemle

Jövedelmezőek a futóversenyek - lapszemle

A Magyar Idők úgy tudja, hogy a nyomozó hatóság a Gyurcsány Ferenctől kapott kölcsönöket, illetve minden olyan dokumentumot és pénzmozgást is megvizsgál, ami a Czeglédy-ügy nyomozati anyagaiban szereplő időszakban történt. A Magyar Nemzet azt írja, hogy már Aszódra sem mehetnek a menekült gyerekek.

A Magyar Idők úgy tudja, hogy a nyomozó hatóság a Gyurcsány Ferenctől kapott kölcsönöket, illetve minden olyan dokumentumot és pénzmozgást is megvizsgál, ami a Czeglédy-ügy nyomozati anyagaiban szereplő időszakban történt. A lap ügyvédi körökből származó értesüléseit Szanka Ferenc, a kiemelt büntető eljárást felügyelő Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője nem kívánta kommentálni, mondván: az ezzel kapcsolatos döntések a nyomozást folytató Nemzeti Adó- és Vámhivatal hatáskörébe tartoznak.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy már Aszódra sem mehetnek a menekült gyerekek. A lapnak ezt a térség fideszes országgyűlési képviselője is megerősítette. Majd beszámolnak egy keddi lakossági fórumról, amelyen Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója tartott előadást az úgynevezett Soros-tervről. A Magyar Nemzet munkatársa az esti rendezvény előtt többeket is megkérdezett a városban a mintegy negyven fős szállás lehetőségéről, és a válaszadók többsége nem volt elutasító.

A Világgazdaságból megtudhatják, hogy Bács-Kiskun és Csongrád megyébe már kiszállították a térítésmentesen adható influenza elleni vakcinákat. Kétféle oltóanyag van, Bács-Kiskunban a három év feletti gyerekek oltására 68 ezer oltóanyagot biztosítanak, a három év alattiaknak pedig 140 adagot szállítottak ki. Csongrád megyében ugyanezekből a tételekből 55 ezer, illetve 150 adag vakcina áll rendelkezésre.

A Portfolio szerint idén másodszor fordult elő az EU-ban az, hogy kevesebb autót értékesítettek, mint egy évvel korábban. A szeptemberi visszaesés elsősorban a Brexit miatti aggodalmakkal, illetve a német autópiac gyengébb teljesítményével volt magyarázható. A volumengyártók közül a Ford teljesített a leggyengébben, amely nem véletlen, hiszen az amerikai autógyártó rendelkezik a legnagyobb piaci részesedéssel az Egyesült Királyság autópiacából.

A Napi.hu összeállításából kiderül: munkaerő-, és kapacitáshiánnyal küzd a logisztikai szektor, így illúzió azt hinni, hogy a Magyar Posta fennakadásait majd a futárcégek képesek lesznek ellensúlyozni az év végi rohamban. De mire számíthatnak az online vásárlók és hogyan tudják elkerülni a csúszásokat? A kutatócégeknél választ adtak, és elárulták azt is, hogy a piaci szereplők készek az áremelésre. További részletek a Napi.hu-n és az InfoRádió Üzleti reggeli című műsorában 9 óra után

A Világgazdaság azt írja, hogy tizenöt százalékkal nőtt a három nagy budapesti futóversenyre nevező külföldiek száma, akik több mint hárommilliárd forintot költöttek el a városban, ebből kétmilliárdot a múlt hét végén. Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda ügyvezető igazgatója saját bevallása szerint maga is meglepődött, hogy mekkora növekedési potenciál rejlik még mindig a három nemzetközi hírű futóversenyben. Sőt, egyre nagyobb, mert nemcsak a versenyek, hanem a résztvevők is egyre többen lesznek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×