eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Komoly támogatás a rendőrségnek - lapszemle

Sok önkormányzat komoly összeggel segíti helyben a rendőrség munkáját - írja a Magyar Idők. A Magyar Nemzet a kereskedelemben igényelt béremelésekkel foglalkozik.

A Magyar Idők arról ír, hogy sokmilliós támogatások juthatnak a rendőrségnek. Több önkormányzat ugyanis komoly összeggel segíti helyben a rendőrség működését: eszközöket szereznek be, támogatják az egyenruhások lakhatását vagy éppen rendezvényt szerveznek. A helyhatóságok túlórapénzt fizetnek és gépjárműveket vásárolnak a rendőröknek.

A Magyar Nemzet arról közöl cikket, hogy a kereskedelmi szakszervezetek képviselői igyekeznek mindenhol megjelenni, és megvizsgálni a lehetőségeket, a cégek azonban óvatosak, a legtöbben még nem tudják, hogyan gazdálkodják ki a béremeléseket. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke a lapnak azt mondta, elképzelhető, hogy bizonyos tevékenységeket kiszerveznek majd, megszüntethetik a pékségeket. Sáling József szerint a legfontosabb, hogy ha emelkedik a szakmunkás-bérminimum, akkor ehhez arányosítani kell a többiek fizetését.

Várhatóan a Klebelsberg Központ minden iskolájában lesz széles sávú internet és wifi – írja a Világgazdaság. Hajnal Gabriella, a központ szakmai elnökhelyettese a lapnak elmondta, bízik benne, hogy egyre több gyermek használ majd a tanulás során okoseszközt, amelyeket többségében az iskola biztosít, a tanároknak pedig lesz saját laptopjuk, a termekben lesz ehhez megfelelő projektor és interaktív vagy okostábla. 

A Portfolio arról közöl összeállítást, hogy mire kell odafigyelni autóvásárláskor. A közjegyzői kamara szerint érdemes betekintenie a hitelbiztosítéki nyilvántartásba annak, aki használt autót vagy egyéb nagy értékű ingóságot vásárol, mert ha a vagyontárgyat zálogjog, lízing vagy más, biztosítéki célú jog terheli, azt akár a bírósági végrehajtó le is foglalhatja és el is árverezheti.

A Napi.hu arról készített összeállítást, hogy nem fiatalodik a magyar gépjárműflotta. A KSH adatai is szerint 2017 első félévének végére 14 évre nőtt az autók átlagéletkora, mivel lassan kifut a válság idején tapasztalt új autópiac hatása, a közeljövőben ráadásul kis mértékű növekedésre lehet számítani. A témáról további részleteket hallhatnak 9 óra után, Üzleti Reggeli című műsorunkban. 

A Magyar Időkben arról lehet olvasni, hogy a klímaváltozás nagy kárt okozott a karfiol termesztésének. A lap hangsúlyozza, hogy a klimatikus viszonyok változása miatt jó minőségű árut csak nagy nehézségek árán tudnak piacra vinni a gazdák, ezért az elmúlt években mintegy 40 százalékkal csökkent a termőterület. A szakma szerint a visszaesés tovább folytatódhat, így egyre nagyobb szerep juthat az exportnak.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×