eur:
393.1
usd:
367.22
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Döbbenetes vádat állítanak a veronai buszbaleset gyászoló családjai

Döbbenetes vádat állítanak a veronai buszbaleset gyászoló családjai

Fotók bizonyítják, hogy mégis volt póttartály a halálbuszon, és a megengedettnél többen utaztak rajta egy engedély nélküli átalakítás miatt.

A Facebookon újabb állításokat hoztak nyilvánosságra a veronai buszbalesetben érintett családok. Korábban nyílt levélben közölték, hogy az olasz hatóságok szerint volt póttank a Verona közelében kiégett buszban, az üzemeltető cégből pedig a tragédia óta kiszálltak az addigi tulajdonosai, és az ügyvezető édesanyja lett a többségi tulajdonos.

Mivel nem történt azóta sem semmi érdemleges az ügyben, most képekkel bizonyítják, hogy a póttartály meglétét képekkel, szakértői jelentésekkel az olasz hatóság is megerősítette, a vádat többek között erre építik fel.

Döbbenetes vádat állítanak a veronai buszbaleset gyászoló családjai

"A buszon 3 tartály volt. Elől egy 160, és egy 320 literes, valamint

a busz közepén egy 370 literes engedély nélkül beépített póttartály.

A tartályok össze voltak kötve, álló állapotban tudták a sofőrök egy átfejtő készülékkel hátulról az első tankba fecskendezni az üzemanyagot, így a jobb első tartály mindig tele tudott lenni" - áll a Facebook-posztban, és képeket is mellékeltek pontos leírással.

Döbbenetes vádat állítanak a veronai buszbaleset gyászoló családjai

Újdonságként említik, hogy a buszt, amely 2002-ben készült, 2003-ban helyezték üzembe, és a forgalmi engedélye szerint 53 fő utazhatott volna rajta, de a buszon 56-an voltak, mert

engedély nélkül átalakították át 58 fősre.

"A Setra és más buszgyártó nem véletlenül építi meg járműveit annyi főre, amennyivel átadja. Mérlegeli a busz menettulajdonságát, baleset esetén a menekülő útvonalakat, a menekülő emberek számát, felgyűrődéses baleset esetén az ülések közti távolságot" - írják a gyászoló szülők. Egyben leírták azt is, hogy továbbra sem kapnak tájékoztatást a nyomozás állásáról, korábbi állításaikra pedig semmilyen rakciót nem kaptak a hatóságoktól. 

Döbbenetes vádat állítanak a veronai buszbaleset gyászoló családjai

"Lassan 9 hónap elteltével a magyar nyomozók semmiféle lépést nem tesznek, bár jelentős mennyiségű információ áll rendelkezésükre. Aggódunk az igazságszolgáltatás torzulásai miatt - áll a bejegyzésben. - Gyötrelmes és megdöbbentő az a kálvária, ami számunkra jutott gyermekeink elvesztése óta. Érthetetlen és felfoghatatlan, hogy a tragédia „utóéletében” érintett hatóságok és intézményekkel való találkozások során, csak szenvtelen bürokratákkal és a személyes érdekeiket minden fölé helyező érzéketlen végrehajtókkal kerültünk kapcsolatba."

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×