eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A forint lehet az új svájci frank - lapszemle

A Magyar Idők arról ír, hogy meghosszabbították a nyomozást a Demszky Gábor főpolgármestersége alatt beszerzett Alstom metrókocsik ügyében. A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy rekordszámú rászoruló van a szociális várólistán.

A Magyar Idők arról ír, hogy meghosszabbították a nyomozást a Demszky Gábor főpolgármestersége alatt beszerzett Alstom metrókocsik ügyében. A lap úgy tudja: továbbra is két gyanúsított van, egy ember ellen pedig elfogatóparancs van érvényben. A vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények gyanújával indult nyomozás határidejét legutóbb december 3-ig hosszabbították meg. Most január második feléig tolták ki a határidőt.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy rekordszámú rászoruló van a szociális várólistán, amelyen tavaly júniusban még alig több mint 21 ezer ember szerepelt, idén szeptemberben viszont már csaknem 30 ezer. A lap által megismert jelentés szerint a valóságban ennél is többen várnak üresedésre az idősotthonokban, a fogyatékossággal élők gondozóházában vagy épp a hajléktalanellátásban, sok helyen ugyanis már nem is nagyon vesznek fel új igénylőt a listára. A becslések szerint a tényleges várakozók száma meghaladja a 41 ezret.

Csökkent a közmunkások száma. Erről már a Világgazdaságban olvashatnak. Augusztusban 1,9 százalékkal voltak kevesebben, mint az előző hónapban. Nagy változást - 12 és fél százalékos csökkenést - a belépők számában tapasztaltak. A legtöbb közmunkást Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs- Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében regisztrálták.

A Portfolio arról ír, nagyot fordult a világ, a forint lehet az új svájci frank. Egyre több elemző veti fel, hogy lassan nagyon megváltozhat a forint státusza a nemzetközi devizapiacon és finanszírozó deviza lehet belőle. A folyamat jelei már látszanak a piaci forgalomban, melynek szerkezete fokozatosan átalakul.

A napi.hu arról ír, aki ma - végrendelet útján - termőföldet örököl, de nem jogosult termőföld vásárlására, nem kaphatja meg az örökségét, a föld az államra száll, akinek fizetnie sem kell érte. Az Alkotmánybíróság az év végéig adott haladékot az Országgyűlésnek, hogy rendezze ezt az alkotmányellenes helyzetet.

A Világgazdaság azt írja, az építőanyag, illetve a speciális szakipari dolgozók hiánya is akadályozza a beruházások felfutását a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség értékelése szerint. Egyes építőanyagokra heteket, sőt van, hogy hónapokat kell várni, mindenekelőtt a szálas hőszigetelők szállítási ideje és ára nőtt meg, utóbbi átlagosan 10-20 százalékkal. A teljes ágazatban 10-11 százalékos az átlagos drágulás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×