eur:
393.32
usd:
367.58
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Nagy közös tüntetést szervez az ellenzék október 23-ra

Nagy közös tüntetést szervez az ellenzék október 23-ra

A Kossuth térre hívják híveiket az új választási rendszer koncepciójában megegyező pártok és civil szervezetek.

A Közös Ország Mozgalom szervezésében több ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció, az Együtt, a Liberálisok, a Modern Magyarország Mozgalom, a Momentum Mozgalom, a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért és a civil szféra prominensei közös demonstráción követelik az igazságtalanságok és az ezekért felelős túlhatalom felszámolását - tudta meg a hvg.hu.

A Közös Ország Mozgalom közleménye szerint csatlakozhat még a fenti névsorhoz az LMP, az ő részvételük egyeztetés alatt, de a Jobbik biztosan nem csatlakozik a tüntetőkhöz. A mozgalom október 23-án délután fél ötre a Kossuth térre hívta a választási rendszer megalkotásában részt vevő pártokat és azokat a civileket, akik eddig is az igazságtalanságok megszüntetésén munkálkodtak, hogy közösen határozzák meg azokat a követeléseket, amelyeket a magyar társadalom egy új, igazságos hatalommal szemben támaszt.

A tüntetésen beszédet mondanak az aláíró pártok és az igazságtalanságokért küzdő civil szervezetek képviselői, a vezérszónok a Közös Ország Mozgalom képviseletében Gulyás Márton.

A Momentum  csak akkor vesz részt a rendezvényen, ha minden, a választási rendszer koncepciójának kidolgozásában részt vevő párt is megjelenik. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×